
A csokikrém elkészítésére rengeteg receptet találunk. Íme egy különlegesség, a csokoládé kedvelőinek. Egyenesen a nagyi még soha nem publikált családi recepttárából!
Vaníliával is ízesíthetjük
Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé, vagy kakaó, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, kevés só, 1 zacskó zselatin, díszítésnek tejszínhab, aki szereti, tehet bele vaníliát
Elkészítés:
Áztassunk egy doboz zselatint egy fél bögre hideg vizbe, majd hagyjuk állni.
Vízgôz fölött olvasszuk fel a csokit , mikor már felolvadt, tegyük bele a cukrot és a vajat. Aztán keverjük hozzá a tojásokat, a zselatint és egy pici sót. Amikor elkészült ötsük hideg vízzel kiöblített formákba és tegyük a hűtőszekrénybe. Amint megkeményedett, tejszínhabbal tálaljuk.