Süssünk Darázsfészket!
A darázsfészek sokunk számára "nagyi sütije". Most az eredeti receptet mutatjuk meg, de a darázsfészek tölteléke lehet kakaó, dió, fahéj, vagy mák is, kinek-kinek kedve és ízlése szerint. Nagyon finom, egy dologra kell csak ügyelni az elkészítésénél: ne süssük túl, mert akkor finom ha puha marad.

Darázsfészek elkészítésének receptje:

 

 

 

darázsfészek
Hozzávalók:

 

 

A darázsfészek elkészítése:

 

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, beleteszünk egy csipet sót, 5 dkg porcukrot, aztán a liszttel összegyúrjuk, hogy rétestészta kenyénységű legyen. 12 órát pihentetjük, aztán vékonyra kinyújtjuk.

10 dkg vajat, 10 dkg vaníliás vagy fahéjas porcukorral jól elkeverve rákenjük a kinyújtott tésztára. Ezután a tésztát összesodorjuk gömbölyűre, és 4 cm-es darabokra felvágjuk. Felállítva, kivajazott tepsibe rakjuka tésztákat, mindig 1-1 cm közt hagyva a szeletek között. Ezután félre tesszük kelni, majd 160 C-os sütőben sütni kezdjük.

Másfél dl tejet 5 dkg porcukorral és a vaníliával felfőzünk, és mikor a tésztánk a sütőben már sárgulni kezt, akkor kivesszük és ráöntjük a vaníliás tejet. Nem kell pirosra sütni, mert finomabb, ha puha marad. Melegen, megcukrozva tálaljuk, lekvárt is kínálunk mellé.

értékelés