-
Kőműves
-
takarító
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Darázsfészek elkészítésének receptje:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- 2dkg élesztő
- 6 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 vanília rúd, vagy 1 csomag vaníliáscukor
A darázsfészek elkészítése:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, beleteszünk egy csipet sót, 5 dkg porcukrot, aztán a liszttel összegyúrjuk, hogy rétestészta kenyénységű legyen. 12 órát pihentetjük, aztán vékonyra kinyújtjuk.
10 dkg vajat, 10 dkg vaníliás vagy fahéjas porcukorral jól elkeverve rákenjük a kinyújtott tésztára. Ezután a tésztát összesodorjuk gömbölyűre, és 4 cm-es darabokra felvágjuk. Felállítva, kivajazott tepsibe rakjuka tésztákat, mindig 1-1 cm közt hagyva a szeletek között. Ezután félre tesszük kelni, majd 160 C-os sütőben sütni kezdjük.
Másfél dl tejet 5 dkg porcukorral és a vaníliával felfőzünk, és mikor a tésztánk a sütőben már sárgulni kezt, akkor kivesszük és ráöntjük a vaníliás tejet. Nem kell pirosra sütni, mert finomabb, ha puha marad. Melegen, megcukrozva tálaljuk, lekvárt is kínálunk mellé.