-
Értékesítő
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A datolyaszilvát nevezik még kakiszilvának is, de mivel egy étel elkészítéséről van szó, ez utóbbit most inkább mellőzzük.
Fogyasztható nyersen is, érdemes pár napra egy almával zacskóba zárni, s az almából felszabadoló gáz hatására teljesen beérik a datolyaszilva is. Ha viszont több termett a kertben, mint amennyit el tudnánk fogyasztani, felhasználhatjuk az alábbi módon is:
Hogyan készül a datolyaszilvás kenyér?
Hozzávalók:
- 3/4 csésze granulált cukor
- 2 nagy tojás
- 1/2 csésze növényi olaj
- 1 csésze hámozott és zúzott datolyaszilva
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 1/2 csésze szitált liszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1/2 kiskanál só
- 1/2 csésze aprított pekándió
- 1/2 csésze mazsola(szőlő)
A datolyaszilvás kenyér elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 160 °C fokra. Zsírozzuk be egy 22 x 12 x 7 cm sütő tepsi alját.
- Egy nagy tálban verjük fel a cukrot, tojásokat és növényi olajat.
- Egy kis tálban keverjük össze a datolyaszilva pépet a szódabikarbónával. Adjuk hozzá a cukros keverékhez, és jól keverjük össze.
- Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, fahéjat és sót. Adjuk hozzá a pekándiókat és a mazsolát. Ezt keverjük bele a datolyaszilva/tojás keverékbe, majd öntsük bele az előmelegített tepsibe.
- Süssük kb 1 óra 15 percet, fogpiszkálóval beleszúrhatunk a közepébe, s ha a fogpiszkáló tiszta marad, akkor már kész is van.
Bővebben a datolaszilváról (Khaki, hurma, sharon gyümölcs)>>
értékelés