-
Autófényező
-
takarító
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Fogtechnikus
-
Kőműves
-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Promóter - Értékesítő (Tv, Szórakoztató Elektronika) | Miskolc
2025. 01. 28
-
Műszaki- és karbantartási koordinátor
2025. 01. 28
-
Könyvelő
2025. 01. 28
-
.NET fejlesztő
2025. 01. 28
-
Support Service Agent- Cloud szolgáltatások (REF3789B)
2025. 01. 28
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Próbáljuk ki ezt az ízletes diós céklasaláta receptet!
A leveles zöldségek, a dió és a cékla is kiérdemelték a szuperélelem elnevezést, mivel magas az A-, C-, és E-vitamin tartalmuk; fehérje-, vas-, és omega-3 zsírsav összetevőik az egészséges ételek sorába emelik őket. Ha a diót kevés szójaolajban megpirítjuk, és úgy adjuk a salátához, főtt tésztához, még ízletesebb lesz az eredmény.
Vegetáriánusok céklasalátája
Hozzávalók:
- 2 közepes, hámozott, nyers cékla
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 csésze félbevágott dióbél
- 1 evőkanál sötét szójaszósz (vagy buzamentes tamari szójaszósz)
- sötétzöld saláta levelek, például zsázsa, spenót, rukkola, petrezselyem, megmossuk és megszárítjuk
- omlós kecskesajt (tetszőleges)
- só, bors
- Állítsuk be 175°C-ra a sütőt. Vágjuk fel a céklákat 4-6 darabra, és óvatosan pirítsuk meg a darabokat egy evőkanál olívaolajban. Süssük a sütőben kb. fél órán át. Hintsük meg balzsamecettel. Főzzük még további tíz percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul.
- A dió felét öntsük le a szójaszósszal, majd tegyük egy tepsibe. Süssük tíz percig a sütőben, amíg barnulni nem kezd. Vigyázzunk, nehogy odaégessük a diót.
- Kevejük össze a céklasalátának való leveleket, morzsoljuk rá a kecskesajtot (el is hagyható), és adjuk hozzá a kihűlt diót és a céklát. Öntsünk rá egy kevés balzsamecetet és olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal.
értékelés