
A diós haboslepény tipikus vasár és ünnepnapi sütemény. Nem 5 perces recept, de nagyon finom és magabiztos sütéstudományról tanúskodik. Próbáljuk ki!
Diós haboslepény receptje:
![]() |
Ezután vágjuk két egyenlő részre a tésztát, majd 1/2 cm vastagra nyújtsuk ki őket. Az egyik kinyújtott lapot tegyük tepsibe, és kenjük meg töltelékkel.
A diós haboslepény tölteléke:
17 dkg darált diót összevegyítünk 12 dkg vaníliás cukorral, 3 tojássárgájával, és 4 evőkanál tejföllel. Jól összekeverjük, azután a tésztára kenjük.
A tészta másik felét tegyük rá a töltelék tetejére, és hagyjuk kelni 1 órát. Ezután 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, 25 dkg porcukrot kanállal gyorsan hozzákeverünk, és a habot egyenletesen a tészta tetejére kenjük, és apróra vágott dióval vagy mazsolával meghintjük. Előmelegített sütőben 160 C-on megsütjük. Amint megsült, langyosra hűtjük és kockákra szeleteljük.