-
Asszisztens
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
takarító
-
Értékesítő
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Vállalati jogtanácsos
2024. 11. 21
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A halhús és a kettős mérce
A halhús ízletes és egészséges táplálék, de a halfogyasztás megítélése folyton változott az évszázadok során. Amikor az állattartás elterjedt, a hal hamar a szegények eledelévé vált, hiszen egy kis gyakorlattal bárki foghatott magának vacsorát a közeli tóból vagy folyóból. A hal nem csak alacsony zsírtartalma miatt került a böjtös ételek listájára, hanem azért is, mert könnyen és gyorsan elérhető volt azok számára, akik a víz közelében éltek.
Bár a legendás bajai és szegedi halászlé mindig népszerű volt, az édesvízi halak ritkán fordultak elő az elegánsabb étkezésben. Budapest fontos kereskedelmi központ volt tengeri kapcsolatokkal, így a pesti háztartások számára a 20. század elejéig és a háborús időszakig bőven rendelkezésre álltak a tengeri halak, kagylók, rákok is. Hazai halat fogyasztani így már nem volt annyira érdekes.
A pontyon túl
Napjainkra a nagyüzemi haltartás fentebb említett hatásai nyomják rá bélyegüket a halfogyasztásra. A halakat eleve sokan találják visszataszítónak a tányéron, a rossz élmények miatt pedig sokan inkább lemondanak a halételekről. A trendek is változnak - egyre többen fogyasztanak pulykát a karácsonyi vacsora során. Pedig a pontyon túl is van élet - a Matusz-Vad Webáruház édesvízi halhúsok kínálatában pedig szinte mindenki találhat kedvencet magának.
A ponty mellett sült halként a süllő is megérdemli, hogy kísérletezzenek vele. A keszeg könnyű és érdekes aromájú hal. Bár viszonylag szálkás, a halászlé alaplevébe kiváló ízesítő. A harcsa karakteres ízű és érdekes textúrájú, a tilápia pedig alacsony kalóriatartalmával a testépítők és diétázók kedvelt csirkemell-alternatívája lehet.
Kockázatos halárusítás
A változatos igények miatt sok kereskedő nem szeret kockáztatni, ezért csak a legnépszerűbb fajtákat tartja készleten, vagy egyáltalán nem hajlandó halféléket értékesíteni. A Matusz-Vad Webáruház azonban nem csupán halat kínál széles választékban, hanem különböző előkészített termékeket, például halászlé alapot is.
A magas minőségnek és a szinte állandóan elérhető halhús utánpótlásnak köszönhetően az édesvízi halakat gond nélkül vissza lehet vezetni az étlapra. A diéták és az alakformálás korában a halételek könnyű, elegáns és különleges alternatíváját adhatják a nehéz sült fogásoknak, így érdemes velük kísérletezni. Az egészséges, gyors és finom halételeknek nem csak karácsonykor van helyük az asztalon.