-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Kőműves
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Gyerekkorunk egyik hagyományos étele volt az egresmártás, ami feldobta a legegyszerűbb piskótát vagy a natúr húst. Így készítsd el!
Egresmártás recept
Hozzávalók:
- 200 g friss egres
- 1/2 csésze víz (kb. 120 ml)
- 1/2 csésze cukor (kb. 100 g, ízlés szerint édesíthető)
- 1 evőkanál keményítő vagy kukoricakeményítő (kb. 15 g)
- 1 evőkanál hideg víz
- Opcionálisan: egy csipet só vagy egy kis vaníliakivonat
Egresmártás: így készítsd el!
-
Először mossuk meg az egrest, majd csepegtessük le és szedjük le róla a szárakat. Ha fagyasztott egresből készíted a mártást, akkor engedd kiolvasztani előtte.
-
Egy közepes lábasban keverjük össze az egrest, a cukrot és a vizet. Hozzátehetünk egy kis vaníliakivonatotot is.
-
Forraljuk fel a keveréket, majd csökkentsük a lángot, és főzzük további 5-7 percig, amíg az egres megpuhul és a cukor teljesen feloldódik.
-
Közben elkészítjük a keményítővel sűrített keveréket. Egy kis tálban keverjük össze az egy evőkanál keményítőt és hideg vizet, amíg teljesen elvegyülnek.
-
Ha az egres megpuhult, öntsük hozzá a keményítős keveréket a lábasba, folyamatosan kevergetve. Hagyjuk forrni még 1-2 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
-
Végül vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk a mártást kicsit kihűlni, mielőtt tálalnánk. A mártás a hűtőszekrényben is tárolható, és hidegen vagy langyosan is finom.