-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Értékesítő
-
Asszisztens
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Kőműves
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ehető vadnövényekből készülő ételek
Újítsunk! Próbáljunk ki vadnövényekből készülő recepteket.
Sóska krémleves recept
- Először is szedjünk egy kosárnyi sóskalevelet.
- Készítsük elő a húslevet vagy organikus tyúkhúslevest, egy nagy hagymát, egy közepes méretű burgonyát, krémet vagy créme fraîche-t (azonos mennyiségű tejszínt és tejfölt keverjünk össze, majd hagyjuk állni szobahőmérsékleten, egy éjszakán keresztül, és már kész is a créme fraîche ).
- Tegyük a hagymát serpenyőbe, és addig süssük, amíg meg nem lágyul. Adjuk hozzá a megtisztított sóskát, és süssük még néhány másodpercig, amíg az elfonnyad. Öntsük hozzá a húslevet, majd pürésítsük egy turmixgép segítségével. Ha szeretnénk, hogy a leves sűrűbb legyen, a hagymával együtt burgonyát is süssünk ki. Adjuk hozzá a kívánt mennyiségű krémet, és keverjük tovább.
- Egy másik módszer, ha krém helyett créme fraîche-t használunk, csakhogy azt a tálalást követően kell a tányérba önteni.
Saláta vadon termő növényekből
A salátához gyűjtsünk be néhány koratavaszi hozzávalót: gyermekláncfű leveleit, ibolyát, mályvát, fehér libaparéjt, tyúkhúrt, valamint keresűfüvet. Mindezt tegyük bele egy edénybe, szórjuk meg mezei zsázsával és kerti zsázsával (óvatosan a mennyiséggel).
Saláta vadon termő növényekből |
Bundázott bojtorjánlevél
Minden levelet forgassunk meg egy kevés tojásba és lisztbe, majd süssük ki olívaolajban. A különlegesebb íz érdekében adjunk hozzá egy kevés bolti créme fraîche-t is.
Salátaöntet
Az öntet egyszerű vinaigrette mártásból áll, melyhez hozzáadunk termesztett fűszernövényeket: oregánót, kakukkfüvet, illetve egy kevés fokhagymát.
Kenyér: A fogás mellé teljes kiőrlésű kovászos kenyeret tálaljunk.
Kecskesajtból készült körözött
Az aprított metélőhagymával és kányazsomborral kevert, kecskesajtból készült körözött valóban megkoronázza a fogást. Ne feledjük ehető virágokkal vagy ibolyalevéllel díszíteni.
Szósz vadon termő zöldségekből
Recept: a zöld sütőtök magvait áztassuk be, majd szárítsuk meg, mielőtt hozzávalóként használnánk a fokhagyma, pecorino és más ehető növényekkel együtt. Keverjünk össze turmixgéppel egy kevés ibolyalevelet, juh- vagy erdei madársóskát, kányazsombort és vad oregánót, majd kenjük meg vele a kenyeret.
Gyógynövényes víz
Gyűjtsünk citromfű- vagy mentaleveleket. Tegyük bele egy kancsóba, öntsünk rá hideg vizet és hagyjuk ázni.
Frissítő mentaital |
Tea
Ez egy szárított csalánlevélből, málnalevélből, fahéjból (nem őrölt), édeskömény magjából és édesgyökérből készült teakeverék.