-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A fehér ribizliből könnyen készíthetünk zselét. Mutatjuk, hogyan!
Egy cc.15 éves öreg fehér ribizli tő jó 1,5 kg tömegű termését megszedve - csaknem 2 héttel később érett be, mint a piros ribizli-, mosás,lecsumázás után 15 percig megroggyasztottam.
A bogyók magmennyisége kétszerese volt, mint a pirosé, létartalma viszont csupán fele. Régi lószőr szitán fagombával átpasszírozva csupán 3-4 deciliter levet adott.Színe nem túl biztató szürkés-fehér, átszűrtem egy finom szűrőn. Lassú tűzön kevergetve 10 percig, majd fele mennyiség cukrot hozzáadva további 10-15 percig.
A színe szép aranysárgára karamellizálódott .A dermedési próba percek alatt eredményt hozott, így pektintartalma lényegesen magasabb, mint a piros ribizlijé. Üvegbe töltve/ a fedőt néhány csepp alkohollal fertőtlenítve/, mehetett a száraz dunsztba.
Molnár István Minerva
Gellérthegy