-
Asszisztens
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Értékesítő
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Vannak olyan családi receptek, amelyek örök érvényűek. Ilyen a fekete-fehér torta, amelynek a tésztája liszt nélkül készül.
A nagymamám mindig azt mondja, hogy drága sütemény, amelyikbe sok tojás kell. A fekete-fehér torta ilyen szempontból igazi luxuscikk, hisz egy fél tálca tojás kell hozzá. Ellenben nagyon finom, sőt a tésztája liszt helyett darált mandulával készül.
Hozzávalók
A torta tésztájához:
- 31 deka őrölt mandula
- 13 deka vaníliás cukor
- 3 deka morzsa
- 21 deka főzött
- olvasztott csokoládé
- 21 deka vaj
- 14 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 5 tojás fehérje
A tortakrémhez:
- 25 deka vaníliás cukor
- 5 tojásfehérje
- kb. egy fél tábla csokoládé
A mandulát, a vaníliás cukrot, a morzsát a csokoládét és a vajat géppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a 14 tojássárgáját, az 1 egész tojást és az öt tojás habját. A masszát tortaformába tesszük és vigyázva sütjük, mert hamar elég.
Hagyjuk a tésztát kihűlni, közben nekiállunk a krémnek.
A vaníliás cukrot kevés vízben megspinneljük/két ujjunk között szálat kell tudni húzni/, majd 5 tojás habjába a cukorszirupot meleg helyen lassan beleöntjük. A tetejét levesszük.
A félbevágott tortalapok közé a krém felét, a torta tetejére a másik felét tesszük. Tetejét egyenesre simítjuk. A torta tetejét tetszés szerint olvasztott csokoládéval jégcsapszerűen dekoráljuk.
Molnár István Mihály és Judit, Gellért-hegy