
A Rooibos tea nem tartalmaz színezéket, tartósítószereket, aromákat, koffeint vagy teint, tehát nem élénkítő. Hacsak nem vadítjuk meg egy kis alkohollal, de így is egészséges és finom ünnepi koktélt kapunk belőle! Forró és kihagyhatatlan receptek következnek!
Rooibos - Glüvein
Hozzávalók:
- 250 ml erősre főzött Rooibos tea
- 1 citrom
- 60g cukor
- 1 fahéjrúd
- 5 g őrölt szegfűszeg
- 500 ml vörösbor
Elkészítése:
A citromot felszeleteljük vékony szeletekre. Egy edényben feltesszük a tűzre a Rooibos teát, a citromhéjat, a cukrot, a fahéjat és szegfűszeget. Addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezután hozzáadjuk a vörösbort, és összeforraljuk. A kész italból távolítsuk el a fahéjat, szegfűszeget és a megfőtt citromokat is. Ízlés szerint adhatunk hozzá több cukrot, ha szükséges.
Legjobban üvegkancsóban tálalva mutat, a csészéket citromkarikákkal díszítsük.
Ír Rooi-tea
Hozzávalók:
- 500 ml erős, forró Rooibos tea
- 300 g barna cukor
- 100 ml ír whisky
- friss tejszínhab
- reszelt csokoládé, vagy kakaópor díszítésnek
Elkészítése:
Öntsünk a cukrot és a whiskyt egy üvegből készült kancsóba. Ezután öntsük rá a forró Rooibos teát. Keverjük össze, amíg a cukor fel nem oldódik. Tálaláskor az ital tetejére tegyünk tejszínhabot és hintsük meg csokireszelékkel, vagy kakaóporral.
A fentírt mennyiség 4 adag elkészítésére elegendő.