-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Rooibos - Glüvein
Hozzávalók:
- 250 ml erősre főzött Rooibos tea
- 1 citrom
- 60g cukor
- 1 fahéjrúd
- 5 g őrölt szegfűszeg
- 500 ml vörösbor
Elkészítése:
A citromot felszeleteljük vékony szeletekre. Egy edényben feltesszük a tűzre a Rooibos teát, a citromhéjat, a cukrot, a fahéjat és szegfűszeget. Addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ezután hozzáadjuk a vörösbort, és összeforraljuk. A kész italból távolítsuk el a fahéjat, szegfűszeget és a megfőtt citromokat is. Ízlés szerint adhatunk hozzá több cukrot, ha szükséges.
Legjobban üvegkancsóban tálalva mutat, a csészéket citromkarikákkal díszítsük.
Ír Rooi-tea
Hozzávalók:
- 500 ml erős, forró Rooibos tea
- 300 g barna cukor
- 100 ml ír whisky
- friss tejszínhab
- reszelt csokoládé, vagy kakaópor díszítésnek
Elkészítése:
Öntsünk a cukrot és a whiskyt egy üvegből készült kancsóba. Ezután öntsük rá a forró Rooibos teát. Keverjük össze, amíg a cukor fel nem oldódik. Tálaláskor az ital tetejére tegyünk tejszínhabot és hintsük meg csokireszelékkel, vagy kakaóporral.
A fentírt mennyiség 4 adag elkészítésére elegendő.