-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Ki ne szeretné a friss és ropogós csemege kukoricát nyáron?! Mutatjuk, hogyan készíti a nagymama!
Csemege kukorica vásárlása
A nagyi szerint a főtt csemege kukoricát csak friss tengeriből lehet készíteni. Az öreget, túlérettet ott kell hagyni a piacon, boltban vagy ha a kertben van, akkor jó lesz az állatoknak. Ezek lehetnek az árulkodó jelek:
- Zöld és nedves héj: ha a kukoricának zöld és nedves a héja, akkor nagy eséllyel friss. Ha viszont már sárgás, szárazabb, akkor öregebb a termés
- Szemek: jó előjel, ha a friss csemege kukoricának a szemei nedvesek és simák. Ellenkező esetben inkább hagyjuk ott a piacon, zöldségesnél.
- Kukorica haja: az öreg kukorica haja barnás, száraz, míg a fiatalé zöldes és nedves.
A népi bölcsesség azt mondja: szedd le a kukoricádat, mielőtt a szarkák teszik meg. A sikeres termesztés feltétele a helyes betakarítási idő megállapítása. Érdemes az alábbi próbát elvégeznünk: egy szemet körömmel karcoljunk meg, ha tejszerű folyadékot ereszt, akkor érett. Mehet a fazékba!
Főtt csemege kukorica recept
Sajnos a kukorica gyorsan öregszik, mint a spárga, ezért fontos, hogy lehetőleg egy napon belül készítsük el. A főzése nem túl bonyolult, teljesen kezdő szakácsok is bátran belevághatnak. Íme a nagyi receptje.
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csöves kukorica
- annyi víz, amennyi éppen ellepi
- só
Szedjük le a kukorica héját és haját. Vegyünk elő egy nagy, fedeles fazekat. Tegyük bele a kukoricákat, és öntsünk bele annyi vizet, amennyi éppen ellepi a terméseket. A nagyi mindig beleteszi a kukorica leveleket is, mert egy plusz ízt ad a kukoricának. Ezután tegyük rá a lábasra a fedőt. Ha friss a kukorica, akkor a forrástól számítva negyed órán - 20 percen belül elkészül. Mindig csak annyit vegyünk ki, amennyit azonnal elfogyasztunk, különben a főtt kukorica ki fog száradni. A kivett kukoricákat alaposan hempergessük meg sóban, és már ehetjük is. Frissen a házi főtt csemege kukoricának nincsen párja.