Készítsünk fűszeres olajokat 3 hét alatt

4.5
Készítsünk fűszeres olajokat 3 hét alatt
Nagyon értékes és egészséges ajándék az ízesítőanyagokkal, fűszerek zamatával gazdagított olaj. Kecses üvegbe töltve határozottan trendi ajándék.

Az olajok ízesítésekor a leglényegesebb az alapanyagok helyes megválogatása. Az olaj legyen a lehető legkevésbé ízletes, pl. napraforgó, repce, mogyoró, rizs, olíva. Az ízesítő anyagok legyenek tiszták és szárazak, vagyis nagyon csekély víztartalmúak. Az érlelést, szűrést követően minél hamarabb fogyasszuk el, és addig is tartsuk sötét, hűvös helyen. Ezért ajánlott egyszerre kisebb mennyiséget készíteni.

 

Narancsos-rozmaringos salátaolaj

Egy bio-narancs héját hámozzuk le nagyon vékonyan, tegyük egy üvegbe, dobjunk mellé 1-2 rozmaring ágacskát és öntsünk rájuk 250 ml extra szűz olívaolajat.

rozmaring_olaj

Chilis-citromos fűszerolaj

Reszeljük le 2 nagy, kezeletlen héjú citrom héját. Tegyükegy befőttes üvegbe, adjunk hozzá 2-3 szárított chili paprikát és egy babérlevelet. Öntsükfel fél liter hidegen sajtolt olajjal.

Igy nevelj saját chilit>>

 

Bazsalikomos olívaolaj

Egy kis csokor megtisztított bazsalikomra öntsünk 250 ml hidegen sajtolt olíva olajat. 2-3 hét érlelés után szűrjük le. Ajánlott néhány héten belül elfogyasztani.

Bazsalikom gyógyhatásai>>

bazsalikomos_fuszer_olaj

 

Fokhagymás olaj

Szeleteljünk fel 3 megtisztított fokhagymagerezdet, tegyük egy üvegbe, és öntsünk rá fél liter hidegen sajtolt olajat. Két hét áztatás után szűrjük le.

Még több házi praktika fokhagymával>>

 

Herbáció, a népi gyógyreceptek magazinja
Herbáció a népi gyógyreceptek magazinja. Keresse az újságárusoknál!

www.herbacio.hu

értékelés