Legfinomabb nyári recept: így grillezzünk sárgabarackos csirkecombot!

Legfinomabb nyári recept: így grillezzünk sárgabarackos csirkecombot!
Mindegyik évszaknak megvan a maga szépsége és íze! Most az őszibarack segítségével próbáljuk ízletessé és különlegessé varázsolni a megszokott csirkecombokat. Lássuk, mi az elkészítésének a titka!

A grillezett őszibarackos csirkecomb elkészítése:

 

Adag: 4

Elkészítési idő: 25 perc

Pácolási idő: 2 óra

Grillezési idő: 12 perc

 

Hozzávalók

 

  • 450 gr csont és bőr nélküli csirkecomb
  • Só és fekete bors
    Őszibarack
  • 1/2 kis csésze sárgabaracklé
  • 6 kanál sárgabarack befőtt
  • 4 kanál frissen, apróra vágott menta
  • 1 evőkanál és egy kiskanál olívaolaj
  • 1 kanál balzsam ecet
  • 1/2 kiskanál curry por
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 4 közepes sárgabarack, ketté vágva, kimagvazva
  • 2 apróra vágott zöldhagyma
  • 1/4 kis csésze apróra vágott pisztácia
  • 1 kanál mustár
  • 1/2 kiskanál mustármag

Elkészítése

 

  1. Fűszerezzük be a csirkecombokat sóval, és borssal. Helyezzük a csirkecombokat zárható műanyag zacskóba, majd tegyük egy mélyebb tányérba. A pácoláshoz keverjük össze egy másik edénybe a nektár felét, a 2 kanál sárgabarack befőttet, a menta felét, 1 kanál olívaolajt, az ecetet, a curryt és a fokhagymát. Ezt öntsük a csirkecombokra. Zárjuk be a zacskót, és tegyük be a hűtőszekrénybe 2-4 órára.
  2. Vegyük ki a csirkecombokat a pácléből. Ha szenes grillünk van, helyezzük a combokat közvetlenül a grillre. Hagyjuk fedetlenül sülni 12- 15 percig vagy, ameddig rózsaszín színük nem lesz (80 fok), időközben forgassuk. A sárgabarackokat az utolsó 5 percben tegyük a grillre, és hagyjuk, amíg enyhe barnás színük nem lesz. ( Ha a gáz-grillünk van, melegítsük elő, majd állítsuk középfokra. Tegyük a csirkét a grillre és fedjük le, innen ugyanúgy kell elkészíteni, ahogy a szenes grillen.)
  3. A szószhoz keverjük össze egy edénybe a megmaradt nektárt, a mentát, a sárgabarack befőttet, az olívaolajt, az apróra vágott zöldhagymát, a 3 kanál pisztáciát, a mustárt, a mustármagot és az 1/4 kanál sót. A csirkecombokat szósszal és sárgabarackkal tálaljuk, hintsük rá a megmaradt pisztáciát. Ebből 4 adag jön ki.

 

 

 

 

Tápérték/4 adag:

 

  • Kalória: 348
  • Zsír összesen: 13 g
  • Telített zsírok: 2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírok: 2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírok: 3 g
  • Koleszterin: 94 mg
  • Nátrium: 504 mg
  • Szénhidrát: 33 g
  • Cukortartalom: 23 g
  • Rostok: 2 g
  • Fehérje: 25 g
  • C vitamin: 19% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Kalcium: 5% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
  • Vas: 17% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)

 

Napi ajánlott érték: 2000 kalória.

értékelés