-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A grillezett őszibarackos csirkecomb elkészítése:
Adag: 4
Elkészítési idő: 25 perc
Pácolási idő: 2 óra
Grillezési idő: 12 perc
Hozzávalók
- 450 gr csont és bőr nélküli csirkecomb
- Só és fekete bors
- 1/2 kis csésze sárgabaracklé
- 6 kanál sárgabarack befőtt
- 4 kanál frissen, apróra vágott menta
- 1 evőkanál és egy kiskanál olívaolaj
- 1 kanál balzsam ecet
- 1/2 kiskanál curry por
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 4 közepes sárgabarack, ketté vágva, kimagvazva
- 2 apróra vágott zöldhagyma
- 1/4 kis csésze apróra vágott pisztácia
- 1 kanál mustár
- 1/2 kiskanál mustármag
Elkészítése
- Fűszerezzük be a csirkecombokat sóval, és borssal. Helyezzük a csirkecombokat zárható műanyag zacskóba, majd tegyük egy mélyebb tányérba. A pácoláshoz keverjük össze egy másik edénybe a nektár felét, a 2 kanál sárgabarack befőttet, a menta felét, 1 kanál olívaolajt, az ecetet, a curryt és a fokhagymát. Ezt öntsük a csirkecombokra. Zárjuk be a zacskót, és tegyük be a hűtőszekrénybe 2-4 órára.
- Vegyük ki a csirkecombokat a pácléből. Ha szenes grillünk van, helyezzük a combokat közvetlenül a grillre. Hagyjuk fedetlenül sülni 12- 15 percig vagy, ameddig rózsaszín színük nem lesz (80 fok), időközben forgassuk. A sárgabarackokat az utolsó 5 percben tegyük a grillre, és hagyjuk, amíg enyhe barnás színük nem lesz. ( Ha a gáz-grillünk van, melegítsük elő, majd állítsuk középfokra. Tegyük a csirkét a grillre és fedjük le, innen ugyanúgy kell elkészíteni, ahogy a szenes grillen.)
- A szószhoz keverjük össze egy edénybe a megmaradt nektárt, a mentát, a sárgabarack befőttet, az olívaolajt, az apróra vágott zöldhagymát, a 3 kanál pisztáciát, a mustárt, a mustármagot és az 1/4 kanál sót. A csirkecombokat szósszal és sárgabarackkal tálaljuk, hintsük rá a megmaradt pisztáciát. Ebből 4 adag jön ki.
Tápérték/4 adag:
- Kalória: 348
- Zsír összesen: 13 g
- Telített zsírok: 2 g
- Egyszeresen telítetlen zsírok: 2 g
- Többszörösen telítetlen zsírok: 3 g
- Koleszterin: 94 mg
- Nátrium: 504 mg
- Szénhidrát: 33 g
- Cukortartalom: 23 g
- Rostok: 2 g
- Fehérje: 25 g
- C vitamin: 19% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
- Kalcium: 5% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
- Vas: 17% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
Napi ajánlott érték: 2000 kalória.
értékelés