-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A grillezett őszibarackos pite receptje
- Elkészítési idő: 30 perc
- Grillezési idő: 1 óra és 30 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Hozzávalók
- 1,5 kg hámozott, félbe vágott őszibarack, mag nélkül
- 1 kanál repceolaj
- 1/2 csésze cukor
- 1/4 csésze friss apróra vágott bazsalikom
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csomag fagyasztott nyers pite tészta (tartalmazzon 2 tésztát)
- 1 enyhén felvert tojás
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál cukor
A grillezett őszibarackos pite elkészítése
Ha szenes grillünk van, helyezzünk közepesen meleg szeneket a grill egyik oldalára. Kenjük be az őszibarack darabokat repceolajjal, majd tegyük közvetlenül a grillre, és hagyjuk őket 3 percig sülni, amíg nem kapnak enyhén barnás színt, majd vegyük le őket. Vágjuk ketté az őszibarackokat. Törjük össze az őszibarackokat egy nagy edénybe 1/2 csésze cukorral, bazsalikommal, kukoricakeményítővel és citromlével.
Egy kevés liszttel megszórt területen nyújtsuk ki a tésztákat, amíg 30 cm átmérőjűek nem lesznek. Olajozzuk meg a 25 cm-es vas tepsit, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Az egyik tésztát tegyük be a tepsibe, ennek el kellene takarnia a tepsi felületének ¾-ét. Tegyük rá a barack keveréket majd egy hegyes kés segítségével, lyukasszuk ki a másik tészta közepét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Aztán tegyük rá a töltelékre, ha még marad tészta, azt betehetjük a két rend tészta közé töltelékként. Ha ezzel meg vagyunk, keverjük össze a tojást a vízzel egy kisebb edényben. Kenjük be a pitét ezzel a keverékkel, aztán szórjuk rá a megmaradt cukrot.
Helyezzük a tepsit a grill üres oldalára. Takarjuk le és hagyjuk ott 1½ - 2 órát, amíg a tészta aranyszínűre nem sül, és a töltelék nem lesz habos. Csak egyszer fordítsuk meg a pitét. (Amennyiben gázgrillünk van, melegítsük elő, majd állítsuk közepes fokra. Állítsuk közvetett főzésre, és folytassuk úgy, mint a szenes grillen.) Hagyjuk a pitét 30-40 percig hűlni mielőtt felszeleteljük. Ez a recept 12 adag pitéhez elég.
Tápérték/adag
- Kalória: 263
- Összes zsír: 11 g
- Zsírsav: 4 g
- Egyszeresen telítetlen zsír: 1 g
- Többszörösen telítetlen zsírsav: 0 g
- Koleszterin: 24 mg
- Nátrium: 151 mg
- Szénhidrát: 39 g
- Cukortartalom: 20 g
- Rostok: 2 g
- Fehérje: 2 g
- C vitamin: 14% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
- A vitamin: 0% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
- Kalcium: 1% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
- Vas: 2% (a napi ajánlott mennyiségnek a százaléka)
Napi ajánlott érték: 2000 kalória