
A hétköznapok forgatagában sokszor nincs időnk órákat eltölteni egyetlen torta sütésével. Itt egy gyors és finom torta receptje, ami hamar elkészül és biztosan a család kedvencévé válik.
„Ez a gyorstorta sokkal inkább egy cobbler-szerű desszert, mintsem igazi torta. Én habtejszínnel, jégkrémmel vagy öntettel tálalható. Könnyen elkészíthető és nagyon finom."- Kipróbáltuk!
Előkészítés: 15 perc
Sütés: 1 óra
Kész van: 1 óra és 15 perc
18 adagra elegendő hozzávalók
Hozzávalók
- 1/2 kg magvazott meggy, vagy cseresznye
- 1 ananászkonzerv
- 1 csomag tortapor
- 1 csésze olvasztott margarin
- 1 csésze reszelt kókusz
- ½ csésze apróra tört dió
![]() |
Tanácsok a gyorstorta elkészítéséhez
1. Melegítsd elő a sütőt 175 Cº-ra. Vékonyan zsírozd be egy 22,5 x 32,5 centiméteres tepsit.
2. Tedd bele az előkészített tepsibe a cseresznyét, vagy meggyet, és a darabolt ananászt. Szórd a tortaport a tetejére úgy, hogy egyenletesen befedje. Öntsd a tortaporra az olvasztott margarint, majd a tetejét szórd meg a kókusszal és a dióval.
3. Süsd 50-60 percig az előmelegített sütőben, amíg aranybarna nem lesz.
Mennyi a tápértéke?
Az egy adagra eső: Kalóriatartalom - 311
Zsírtartalom - 16,8 gr.
Koleszterin - < 1 mg.