-
karbantartó
-
Asszisztens
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Egy ilyen forró nap után, mindannyian megérdemlünk egy kis hűsítő desszertet. Mutatunk pár trükköt, hogyan tudjuk házilag feldobni a néha már unalmas csokoládé-vanília jégkrém párost! Csábító desszert ötletek nem csak gyerekeknek!
Fagylaltkészítési tippek!
Ezekkel a receptekkel többé nem kell sima, unalmas vanília jégkrémet ennünk. Élvezzük a hideg édességek izét, amelyek mind egy doboz csokoládé- vanília- vagy eper jégkrém alapra épülnek.
Semmi sem finomabb egy otthon készült fagyinál, amibe a kedvenc hozzávalóinkat keverjük. A mai gépekkel, és a bevásárlóközpontokban kapható megfelelő jégkrémekkel ez nagyon egyszerű. A legtöbb fagyigép olcsó, így szinte minden költségvetésbe belefér. Az üzletből megvásárolhatjuk a jégkrémet, a kősót és minden elképzelhető cukorka- és mogyorókeverékeket.
Kókuszos finomság
Az egyik kedvencem. A csokoládé- vagy vaníliafagyihoz adjunk kókuszdiót, csokoládé darabokat, apró mályvacukrot és csokis szirupot. Krémes, csokis és nagyon jó egy forró napon.
Mentolos-csokoládés
Egy mentolos finomságért keverjünk néhány mentolos csokoládé darabkát vanília ízű jégkrémbe. Manapság a csokoládéknak rengeteg ízváltozata van, a lehetőségek száma tehát végtelen. Csoki- vagy vaníliafagyi alaphoz alkalmas.
S’More édesség
Keverjünk a jégkrémhez csokidarabokat, apró mályvacukrot és Graham-keksz darabkákat. A családomban mindenki rajong az S’more édességért (S'more=mályvacukorral és csokoládéval töltött Graham keksz), ez pedig egy hideg, frissítő változata. Csokoládé- vagy vanília jégkrémhez javasoljuk.
Vörös, fehér és kék
Áfonyát és málnát, meggyet vagy más piros bogyót keverjünk bele vanília ízű jégkrémbe és nagyszerű ráadás bármilyen ünnephez. Vanília fagylalttal készítjük.
Műzlis kényeztetés
Egy ropogós szőlős-mogyorós finomságért tegyünk a jégkémbe egy csésze müzlit. A müzli végig ropogós marad és az íze is pont olyan finom, mint amikor a nagymamánk harminc évvel ezelőtt elkészítette. Mostanában teszek bele csokidarabokat is. Csokoládé, vanília vagy eper ízű jégkrémből lehet készíteni.
Mogyoróvajas élvezet
Keverjünk mogyoróvajat vaníliás vagy csokoládés jégkrémbe.
Tökéletes gyümölcskeverék
Tegyünk áfonyát, málnát, szedret vagy bármilyen más bogyót eper- vagy vanília ízű fagylalthoz.
Banános fagyi
Ezúttal ne készítsünk banánhajót, hanem a hozzávalókat keverjük össze. Keverjünk egy csésze ananászkockát, banándarabkákat, epret és csoki szirupot vanília ízű jégkrémbe.
Mogyorós finomság
Csokoládé- vagy vaníliafagyiba keverjünk egy doboz mogyorót (ha szükséges, darabolva) és egy csomag csokival bevont mogyorót.
Csokis meglepetés
Tegyünk egy zacskó csokival bevont mogyorót, egy csomag csokival bevont mazsolát, csokidarabokat (saját ízlés szerint különböző ízesítésben) és egy csomag sima M&M's drazsét vaníliás vagy csokis jégkrémhez.
Házi készítésű fagylalt
A házi fagyi volt mindig a nyári táborozásaink fénypontja, és mindig nagyon jó volt. Gyerekként utáltunk várni amíg elkészűlt, de mindig megérte. A bácsikám gyakran megengedte nekünk, hogy mi vigyük ki a fagyigépet a piknikasztalokhoz, de sosem mehettünk be a lakásukba, mivel az nagyon kicsi volt, így a kicsi ajtó előtt várakoztunk, hogy kiadják a felszerelést. Páran közülünk segítettünk nekik, páran pedig a szent dobozt hozták el a kocsiból. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor megérinthettük a dobozt.
A finomságok doboza bőségesen volt tömve csokoládé darabokkal, kókuszdióval, szárított gyümölccsel, ropogós gabonapelyhekkel és mindennel, amit egy fagyihoz hozzá lehet adni. A nénikém egész éven át gyűjtögette ebbe a dobozba a finomságokat, úgyhogy, mire eljött a nyár, már tele volt, sőt, már-már csordultig telt. A forró nyári napokon, miközben a hegycsúcsokon kalandoztunk, bogyókat és mogyorót gyűjtöttünk, hogy azt is a fagylalthoz tegyük.
Semmi sem volt jobb egy forró nap után, mint leülni és jégkrémet nyalni. Ez még a nyolcvanas években történt, amikor még nem volt akkora ízválaszték a jégkrémekben, mint manapság. Találékonyak voltunk, úttörők, miközben a saját keverékeinket tálakba hintettük, amit a felnőttek azután a jégkrémbe kevertek. Ennek a házi készítésű fagyinak az a legjobb tulajdonsága, hogy bármit hozzátehetünk, és egy személyre szabott édességet készíthetünk, amit nagyszerű lesz megosztani a családunkkal és a szeretteinkkel. Manapság a legkönnyebb a saját fagylaltunkat elkészíteni, próbáljunk ki néhányat a felsoroltak közül, hogy megtaláljuk a nekünk valót. Jó fagyikészítést kívánok!