
A házi burgonyapogácsa rendkívül hamar elkészül. Fogyasztható reggelire, ebédre, vacsorára egyaránt sőt főzelékek mellé kitűnő feltét. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan süthetünk házilag finom krumplipogácsákat.
A burgonyapogácsa elkészítése:
Hozzávalók (4 személyre):
- 1/4 csésze apróra vágott hagyma
- 1/4 kiskanál só
- 3 db. közepes burgonya
- 3 kanál vaj
- serpenyő
- 1/8 kiskanál őrölt bors
- pici liszt
Utasítások:
1. A burgonyát hámozd meg, mosd meg, és reszeld le a reszelő durva oldalán. Kb. 3 csészényi lesz belőle.
![]() |
2. A reszelt krumplit mosd meg, és itasd le róla a vizet egy papírtörlővel.
![]() |
3. Keverd bele a hagymát, a sót és a borsot és hintsd meg liszttel, hogy könnyebben összetapadjon a burgonya.
![]() |
4. Olvaszd fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, közepes tüzön.
5. Egy lapátkával simítsd el a massza tetejét a serpenyőben, vedd lejjebb a lángot és süsd addig, amíg az alja ropogósra nem lesz.
![]() |
6. Vágd fel 4 részre, fordítsd meg mindeniket, és hagyd még sülni 8-10 percig, amíg a másik fele is aranysárga lesz. Vigyázz! Ha teflonserpenyőben készíted, ne használj a szeléshez és a forgatáshoz fém vágóeszközt!
![]() |