-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Asszisztens
-
Kőműves
-
takarító
-
karbantartó
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Kezdjük a nagyobb kihívással:
Sissy szaloncukorka
Hozzávalók:
-
- fél kg kristálycukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1/2 citrom lereszelt héja
- 10 dkg darált keksz
- 20 dkg tejpor
- 10 dkg étcsoki
- 15 dkg teavaj
- 15 dkg apróra vágott dió, mandula, pisztácia,törökmogyoró, stb... vegyesen
- 1evőkanál rum
- nyers kakaópor, vagy csokoládé
A szaloncukor elkészítése:
Először is egy tepsit, vagy nagyobb tálcát vékonyan kivajazunk. A cukrot másfél liter vízben feltesszük főni, és forrás után még három percig hagyjuk a lobogó lángon. Azután vegyük le, hagyjuk kicsit hűlni, és amikor elkezd besűrűsödni, keverjük el benne a vaníliáscukrot, a vajat, az apró darabokra tört csokit, a reszelt citromhéjat és a tejport. Alaposan dolgozzuk össze, majd takarjuk le, és egy napot hagyjuk állni. Másnap keverjük el benne alaposan a rumot, a magvakat és a kekszet, simítsuk bele a tepsibe, és hagyjuk még egy napig száradni, majd tegyük be a hűtőbe néhány órára. Ezután késsel szeleteljük kívánt nagyságúra, majd forgassuk meg a keserű kakaóporban, vagy olvasztott csokiban.
És már lehet is csomagolni, vagy nekilátni puszta kézzel:)
Tipp: a kakaópor helyett boríthatjuk étcsokiba, a száradó csokibevonatra hinthetünk kakaóport, kókuszreszeléket, stb...
Az egyszerűbb, de ugyanolyan finom:
Gyümölcsös szaloncukor 15 perc alatt
Hozzávalók:
- cukrozott gyümölcs-zselé, kandírozott, vagy aszalt gyümölcsök, finomságok: barack, ananász, ginseng, szilva stb
- étcsokoládé, vagy csoki bevonó
A gyümölcsös szaloncukor elkészítése:
Olvasszuk fel az étcsokoládét gőz fölött (a legjobb ha 28 C-os a hőmérséklete), és mártogassuk bele a finomságokat. Egy tányérra rakjuk ki picit állni, hogy a csokoládé rádermedjen. Tetszés szerint be is csomagolhatjuk, vagy díszdobozba rakhatjuk, mert ajándéknak is különleges édesség!