-
Értékesítő
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Szállodai recepciós állás
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó | Szolnok
2024. 12. 02
-
IT data engineer
2024. 12. 02
-
Minőségellenőrzési munkatárs
2024. 12. 03
-
Könyvelő gyakornok
2024. 12. 03
-
Játékbolti kisegítő
2024. 12. 03
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A homoktövis termése augusztusban kezd érni, de többnyire szeptember-október hónapokra esik a szüret fő időpontja. Álbogyó termése kézzel szedve könnyen összenyomódik, ezér érdemes ollóval levágnunk. A homotövis termesztéséről bővebben itt olvashat.
A homoktövis C vitamin tartalma kiemelkedő
1 kg homoktövis gyümölcs 5g C vitamint tartalmaz, mézzel kombinálva az őszi-téli meghűléses szezonban igazi vitaminbomba.
Homoktövis mézben
A fertőtlenített befőttes üvegeket töltsük meg félig-háromnegyedig a megtisztított homoktövis bogyókkal, majd csurgassunk rá mézet. Néhány hétre tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek, majd reggelenként kanalazzunk pár mézes bogyót betegségmegelőzőként, immunerősítőként.
Kovács Éva eredeti Facebook bejegyzése itt olvasható.
A homoktövis terméséből készülhet még gyümölcslé, dzsem, megszárítva műzlibe vagy turmixba is keverhető. Olajából kozmetikumokat és gyógyászati készítményeket állítanak elő: nehezen gyógyuló sebek-, gyomorfekély-, sugárbetegség kezelésére, immunrendszer erősítésére alkalmas.
Torokfájásra az alábbi mézes receptet ajánljuk: