
Az árusok pultjain szebbnél szebb gyümölcsök sorakoznak egész évben. Itt az ideje a vitamindús desszertek készítésének és, ha még a hozzájuk szükséges cukoradagot és behelyettesítjük valami mással, igazán egészséges finomsággal örvendeztethetjük meg családunkat. Használjunk stevia cukorpótlót, mézet vagy egyéb természetes alapanyagú édesítőszert. Az alábbiakban bemutatunk 8 ízletes desszert ötletet az édességek kedvelőinek!
1. Cseresznyés-lisztes ragu - Griessauflauf mit Kirschen
Ez az rakottas étel nem túl édes, mert csak ¼ csésze cukor szükséges hozzá, de akár ebéd helyett és felszolgálhatjuk, ha 3-4 személyre való lábasban készítjük el. A meggyes változata is ízletes. Desszertként is fogyasztják sok tejszínhabbal a tetején.
![]() |
2. Sárgabarackos sütemény - Aprikosenküchen
Nyáron a német háziasszonyok legalább egyszer egy héten elkészítik ezt az egyszerű, de ízletes süteményt. Alig több, mint egy óra szükséges csak hozzá, a tetejét beborító barackszeletek pedig csábítóan kínálják magukat.
![]() |
3. Cseresznyés-barackos gyümölcsmártás - Sommerlust Kompott
Készíthető friss gyümölcsökből sűrített almalé hozzáadásával, az alacsony cukortartalom garantált. Finom lesz a mártás akkor is, ha cseresznye- és baracklekvárból készül. Kitűnő kiegészítője a vadas-, pulyka-, és sertéshúsból készült ételeknek. Tehetjük fagylaltra, palacsintára és ostya közé is.
![]() |
4. Amarena cseresznyemártás
Pár perc alatt elkészíthető mandula-aromájú öntet az amarena cseresznyéből. Igen finom, ha vaníliafagylalttal társítjuk. Édesíthetjük cukor helyett steviával vagy egyéb édesítőszerrel.
![]() |
5. Quark desszert
A szezon gyümölcseiből készíthető krémes állagú finomság. Tejszín, cukrozott túró és többféle gyümölcs keveréke.
![]() |
6. Vaníliás gyümölcsös joghurt hab
Főzés nélkül készíthető, tejszín, joghurt és zselatin egyvelege, melyhez bármilyen gyümölcsöt hozzáadhatunk. Fanyar-savanykás íze teszi különlegessé ezt a desszertet, tejszínhabbal díszítsük.
![]() |
7. Csonthéjasok borban - Weinkompott
Ehhez a salátához félig megfőzzük a gyümölcsöket. Vörösborral ízesítjük, néhány óráig a hűtőszekrényben érleljük.
![]() |
8. Kajszibarackos búzadara pudding - Griessflammeri
Tejből, búzadarából és sárgabarackból készült édesség. Tálalhatjuk barackbefőttel vagy más gyümölcsök keverékével.
![]() |