
A tengerészek túlélő itala tökéletesen illeszkedik a karácsony hangulatába, íze meghitt és megnyugtató keveréke a mézeskalácsnak és az óvodai teának. A téli forró italok közül a grog tartalmazza a legtöbb alkoholt, úgyhogy ne lepődj meg, ha érzelgőssé tesz, és könnyeket csal a szemedbe!
A grog egy ugyanolyan téli "szíverősítő" ital, mint a forralt bor, csak ennek rum az alapja. Elkészítése egyszerű, a siker garantált!
A téli forró italok közül a grog tartalmazza a legtöbb alkoholt, úgyhogy ne lepődj meg, ha érzelgőssé tesz, és könnyeket csal a szemedbe!
Hozzávalók 1 adagra:
- 1 kanál méz
- 1 rúd egész fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 2 szem szegfűbors
- 1 evőkanál narancslé
- 2 evőkanál 80 %-os rum
- 1 szelet narancs
- forró víz a felöntéshez
Elkészítés
Hőálló pohárba tesszük a mézet, szegfűszeget, szegfűborsot a narancsszeletet, a narancslevet, és a rumot is. A pohárba teszünk egy egész rúd fahéjat, végül az egészet felöntjük forrásban lévő vízzel. A kész italt felkeverjük, és forrón kínáljuk!