-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
Óvodapedagógus
-
takarító
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A következőkben adunk néhány tippet ízletes, vendégváró falatok elkészítéséhez, de a következő ételek szenteste vagy akár karácsony első napján is tökéletesen megállják a helyüket.
Recepttippek karácsonyra
Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell
A gyümölcsös húsokat nagyon szeretjük, éppen ezért kezdjünk máris egy klasszikus fogással. Azért pulykás receptet hoztunk most, mert pulyahúst sokan például csak karácsonykor fogyasztanak, ezért nekik ez a recept még jól is jöhet. Ráadásul nemcsak őszibarackkal, hanem más gyümölcsökkel (mangóval, körtével, ananásszal) is elkészíthető.
Hozzávalók:
- 7 nagyobb szelet pulykamellfilé
- 14 db ujjnyi csík füstölt sajt
- 14 szem magozott aszalt szilva
- 7 felezett őszibarack (konzerves)
- Só
- őrölt bors
- 5-6 ek liszt
- 6 felvert tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
Először kiklopfoljuk a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, és minden szeletre hosszába téve ráhelyezünk 2 ujjnyi darab füstölt sajtot, a felezett, de negyedére vágott őszibarackot és 2 szem (magozott) aszalt szilvát. Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel és/vagy fogvájóval rögzítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd a hozzávalók második része szerint, előkészítjük a panírozáshoz szükséges dolgokat. Érdemes dupla panírral készíteni, a legvégén pedig bő olajban kisütni. Szeletelhető akkor lesz, ha kicsit kihűlt, ilyenkor más a hűstűket vagy a fogpiszkálókat is ki lehet szedni belőle.
Aszalt áfonyás csirkekuglóf
Igen, itt van még egy gyümölcsös húsrecept, azonban rendhagyó formában. A kuglóf a téli-karácsonyi időszak egyik kedvenc desszertje. Desszertje, ami általában édes, és csak nagyon ritkán hús az alapanyaga. A következő mégis egy ilyen recept lesz. Ennek porcukor nem kell a tetejére!
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
- 10 dkg sajt
- 20 dkg bacon
- 10 tojás
- 1 csomó újhagyma
- 20 dkg aszalt áfonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 tk piri-piri fűszerkeverék
- só
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk, diónyi kockára vágjuk, sózzuk és megszórjuk a grill és piri-piri fűszerkeverékkel A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát, és jól összekeverjük. A kuglóf formát kizsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, és kibéleljük bacon szeletekkel. A befűszerezett húsok harmadát lerakjuk körben a formába, meglocsoljuk a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezzük be. Végül ráhajtjuk a bacon szeleteket, és 190 fokon 80 perc alatt megsütjük. Kihűlés után kivesszük a formából, és felszeleteljük.
Hólabda
Jó lenne, ha minden évben havas lenne a karácsony, de sajnos ez nem mindig a kívánságunk szerint történik. Ha szerencsénk van, az ünnepi vacsi után rohanhatunk is hóangyalt készíteni, azonban, ha inkább latyakos, mint havas az idei ünnep, akkor sem kell elkeseredni. Ez a recept hóimádóknak kötelező!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 tojás sárgája
- 40 dkg porcukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 8 tojás fehérje habbá verve
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 4 dl tejet
- 4 evőkanál kristálycukrot
- 4 evőkanál liszt
A tetejére:
- Csokimáz
A piskóta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg sütőben (200 fokon 30 percig) megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejből, a kristálycukorból és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és simára keverjük. Ha elkészült pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát is körbekenjük. Ezután kókuszreszelékbe forgatjuk és a tetejét bevonjuk csokimázzal.