-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Asszisztens
-
Értékesítő
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Alkalmi pakolós diákmunka - XII. kerület - 11.29. - Br. 2000Ft / óra
2024. 11. 21
-
Karbantartó
2024. 11. 21
-
HR Gyakornok Pécs (WHC022603)
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
1,5 kg hagymát nagy kockára vágunk és zsírban kicsit megdinszteljük. Hozzáadunk:
- 6-8 gerez fokhagymát apróra vágva
- 1,5 l natúr sűrű paradicsomlevet (vagy 2-3 kiló friss paradicsomot)
- 1 mk fahéj
- teatojásba:10 szegfűszeg; 3 babérlevél 10 szemes borsot
Elkezdjük főzni, majd sorban hozzáadjuk a következő zöldségeket, lehetőleg vékony csíkokra - jukienne-re vágva:
- 0.5 kg zeller
- 0.25 kg fehér répa
- kb 1 kg sárgarépa
- 1 csomó zellerszár csíkokra vágva
- 5 cm nagyságú gyömbér lereszelve
Ezeket egyszer összerottyantjuk, majd hozzáadjuk a kevesebb főzést igénylő többi hozzávalót:
- 1 kg cukkinit kockára vágva
- 2 doboz ananászkonzervet lével együtt
- kb 40 dkg cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
- 10 evőkanál szójaszósz,
- kb 1 dl 20% ecet - izlés szerint
- 1-2 tk tört szárított chillipaprika (elhagyható)
- só bors őrölt izlés szerint
Az egészet, folyamatosan kis lángon főzzük, ízlelgetjük, s ami hiányzik még pótoljuk. Legvégül kerül bele 1 kg kápia paprika julienne-re vágva. Egy utolsót forraljuk, majd étkezési keményítővel besűrítjök. Forrón steril üvegekbe szedtem, steril tetővel lezártam. Főzőautomatában 100 fokon 40 perc főzéssel befejezzük. Ebből a mennyiségből 19 üveggel készül (370 ml).
értékelés