-
Gondozó
-
Bolti Eladó
-
Hentes! segédmunkás! betanított munkás!
-
Irodavezető
-
Gépjárművezető ('B+E' / 'C+E') munkatárs
-
Kőműves
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
CNC fafeldolgozó
2024. 10. 14
-
Vevőszolgálati És Értékesítési Asszisztens | Miskolc
2024. 10. 14
-
IT Business Analyst
2024. 10. 16
-
Sales Manager (Kelet-Magyarország)
2024. 10. 16
-
Kereskedelmi ügyintéző - Szabolcs-Szatmár-Bereg
2024. 10. 16
-
Junior Műszakvezető - Budaörs Tesco Állás adatai | AmRest Holdings SE
2024. 10. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A Green Team évadzáró részében a nyári forróság utáni gondozásé, táplálásé a főszerep, na meg persze a befőzésé! Az évad 10. részében Havas Dóra gasztroblogger csatlakozik McMemeny Márkhoz és Szomoru Miklóshoz, hogy hasznos tanácsokkal lássa el a két műsorvezetőt a kertben termett zöldségek felhasználásával kapcsolatban.
Míg az idei nyár forróságát kifejezetten élvezték a spirálba ültetett fűszerek, a nagy meleg és extrém UV-sugárzás a konyhakert növényei többségét megviselte. Márk és Miklós megmutatja, hogyan érdemes gondozni és táplálni a paradicsomot a szezon végéhez közeledve. Esetükben a hónaljhajtásokat visszavágását javasolják; a metszett kacsokat pedig helyben is lehet komposztálni. Tápanyagutánpótlásra vízben oldódó szerves anyagot javasolnak. A szerves tápból a paradicsom gyorsan fel tudja venni a szükséges anyagokat, míg a felhasználatlan tápanyag a talajban marad, és később hasznosul, miközben nemcsak a növényt, de a talajt is táplálja.
Az algapakolás szintén hasznos segítség lehet a nagy hőstressznek kitett növények számára. Márktól megtudhatják a nézők, milyen sűrűségű oldattal és hogyan érdemes a növényeket permetezni, hogy a tengeri algák ellenállóképességét a legjobban átadják a növényeknek. Az epizódban Miki és Márk beszél még a poloskák elleni természetes védekezésről, de a gyapjúmulcsról is többet tudhatnak meg a nézők.
Ami a kertben termett, vegyszermentes zöldségeket és gyümölcsöket illeti, ezek felhasználásában és tartósításában Havas Dóra gasztroblogger siet a két műsorvezető segítségére. Dóra útmutatásával a Miki kertjében nőtt patisszon, Hokkaido tök, cukkini, kolbásztök és paradicsom felhasználásával indiai ízvilág ihlette curryt készítenek, bográcsban.
A maradék paradicsomból pizzaszószt főznek, valamint céklát és cukkinit fermentálnak, amiről több hasznos információt elárul Dóra.
Green Team a Spektrum Home-on vasárnap 17:00-tól