Szupergyors körtés finomság!
A körte különleges zamatú, ásványi anyagokban gazdag gyümölcs. Az első nemesített köte fajtákat a görögök kísérletezték kb. háromezer évvel ezelőtt. A középkorban a körtéket mindig megfőzték, mert a nyers körtét rossznak, sőt mérgezőnek tartották. Ám a Napkirály, XIV. Lajos korában a gyümölcs már uralkodói ínyencségnek számított. Ahogy mai is rengeteg finomság, étel, ital készíthető belőle. Lássunk egyet!

A gyors körtés finomságreceptje

 

Hozzávalók:

  • 5 db körte
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • fél bögre olaj
  • 1 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • mazsola
  • dió
  • mandula
  • 3 db tojás

 

kortesuti

 

A körtés finomság elkészítése

 

A tojást a liszttel, cukorral, sütőporral, tejjel, összedolgozzuk. Belekeverjük az ízlés szerinti mennyiségű diót, mandulát.

Egy tepsit kivajazunk, a meghámozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és kibéleljük velük a tepsit. A tésztát habosra kikeverjük, majd a körtékre öntjük. A tetejére tehetünk körte szeleteket díszítésnek, amit fahéjas cukorral megszórunk. 180 C-on 20-25 percig sütjük.

 

Még néhány nyár végi recept:

értékelés