Gyors kukoricalepény
A kukoricalepényt régen málénak hívták és nagyon közkedvelt finomságnak számított. Főleg barack-, vagy szilvalekvárral. A most következő receptben sok gyümölccsel készítjük el az egészséges édességet

Gyümölcsös kukoricalepény készítése

Hozzávalók:

  • kukoricalepény
    4 tojás
  • 12dkg cukor
  • 13 dkg vaj
  • 15dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű kukoricaliszt
  • 1 sütőpor

 

 

Elkészítése:

Keverjünk habosra 4 tojást 12 dkg cukorral, adjunk hozzá 13 dkg olvasztott vajat, 15-15 dkg teljes kiőrlésű búza-, illetve kukoricalisztet és egy zacskó sütőport. Nagyon jól keverjük ki a masszát. Adjunk hozzá félbevágott, kimagozott datolyát vagy más, ízlés szerinti, nem túl leveses gyümölcsöt. Tegyük a masszát kivajazott, kilisztezett formába. Előmelegített sütőben, 250 fokon kb. 10 percig süssük, majd csökkentsük a meleget 180 fokra, és kb. 30 perc után végezzünk tűpróbát. Miután kihűlt, a tepsiből kivéve vágjuk fel, a szeletkék tetejét díszítsük gyümölcsdarabokkal, rácsepegtetett olvasztott csokoládéval vagy durvára vágott dióval, mandulával.

Tipp: Ha van fánk sütőnk, abban is nagyon könnyen kisüthető.

értékelés