-
Értékesítő
-
Kőműves
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Fémipari összeszerelő
2024. 11. 23
-
Hegesztő_villanyszerelő - Külföld
2024. 11. 23
-
Project koordinátor - Dél-Dunántúl
2024. 11. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Elkészíthetjük mind a kettőt vagy kiválaszthatjuk az egyiket, és az ahhoz tartozó utasításokat. A receptből körülbelül 24 tekercs és 24 nigiri készíthető.
A maki tekercs és a haltekercs nigiri készítése
Hozzávalók:
- 4 evőkanál vaj
- 4 csésze kisméretű mályvacukor
- 6 csésze rizspehely
- 20 gumicukor (giliszta formájú)
- 2 doboz zöld színű gyümölcsös tésztalap (kicsi)
- 30 hal alakú gumicukor
1. Készítsünk elő egy sütőlapot, tegyünk rá zsírpapírt és olajozzuk meg.
2. Egy hőálló tálba tegyünk két evőkanál vajat és olvasszuk meg a mikrohullámú sütőben.
3. Tegyünk a tálba 2 csésze kisméretű mályvacukrot, és tegyük vissza a mikrohullámú sütőbe, amíg az is el nem olvad, körülbelül 1 percig, néha kavarjuk meg. Addig kavargassuk ezt a keveréket, amíg teljesen sima nem lesz.
4. Tegyünk hozzá 3 csésze rizspelyhet, és addig kavargassuk, amíg a rizspelyhet teljesen bele nem kavartuk. Ezután öntsük ki a keveréket az előkészített zsírpapírra. Olajozzuk meg a kezünket is, és kezdjük el vékony réteggé simítani a keveréket. A papír rövidebb vége felől kezdjük el. A keverék a sütőpapírnak csak körülbelül a felét fogja beteríteni.
5. A sütőpapír rövidebb része felől, 2,5 cm-re a szélétől, kezdjük el kettessével felrakosgatni a giliszta alakú gumicukrokat. Rakjuk szorosan egyiket a másik alá, amíg be nem terítjük az egész keveréket.
6. A viaszpapír segítségével göngyölítsük fel a rizspehely keveréket a gumicukorkákkal együtt, erősen megnyomkodva, hogy szoros legyen a tekercs. Vegyünk egy nagy éles kést, és vágjuk le a tekercset. Tegyük félre, és a megmaradt keverékkel ismételjük meg a gumicukor, göngyölítés és vágás folyamatát.
7. Szeleteljük fel a nagy tekercseket körülbelül 2-2,5 cm széles tekercsekre. Tekerjük be mindegyiket a zöld színű gyümölcsös tésztalapocskákkal.
8. Ahhoz, hogy haltekercs nigiri-t készítsünk, ismételjük meg az első 4 lépést, amíg elkészül a rizspehely alap, de ne nyomjuk a keveréket olyan vékonyra. Körülbelül 2 cm vastagságúra nyújtsuk a zsírpapíron.
9. Vágjuk az édességet körülbelül 2-2,5 cm-es téglalapokra. Helyezzünk egy gumihalat mindegyik téglalap tetejére és az egész csomagot tekerjük bele egy 1 cm-es zöld gyümölcsös tésztalapocskába.
10. A végső lépés: a sushi minél eredetibb díszítése. A csokoládészószt helyettesíthetjük szója szósszal, zöldre színezett tejszínhabbal (vagy olvasztott fehér csokoládéval) a wasabit és rózsaszín gumihalakkal az ecetes gyömbért.
Megjegyzés: Ezt az édességet a legjobb frissen fogyasztani, mivel a gyümölcsös tésztalapocska másnapra ragadóssá válik. Alternatívaként elkészíthetjük a keveréket egészen az utolsó lépésig, és csak tálalás előtt tekerjük be a gyümölcsös tésztalapocskákkal.