-
Értékesítő
-
karbantartó
-
Kőműves
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A lazacos kókuszleves receptje
A kókuszt nem használom gyakran főzésre, de nagyon szeretem. Emlékszem, amikor először kóstoltam kókuszt életemben, 6 éves voltam, nagymamámmal egy olasz tengerparton voltunk, mikor egy férfi fel alá járkálva a parton azt kiáltozta „cocoooooo”, „cocooooo”, „noce di cocoooo”.
Azóta szeretem a kókusz ízét, és emellett a kókusz egy olyan gyümölcs, amely a szigetek egzotikus világát juttatja az ember eszébe, és gondolatban óceánokon röpíti át. Könnyű kókusztejet használok, melyben nincs sok kalória, nem annyira ízes, de vacsorára amúgy is kevesebb kalóriát szoktam fogyasztani.
Hozzávalók 2 személyre:
- 230 g vörös lazac, kockára vágva
- 8 garnélarák
- ½ főtt tök
- 6 shitakee gomba
- ¼ aprított hagyma
- 2 cikk összetört fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1/3 teáskanál zöld curry por vagy paszta
- 2 csésze húsleves
- 1 teáskanál halszósz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál kókuszolaj
A lazacos kókuszleves elkészítése
Egy edénybe melegítsük fel a kókuszolajat, tegyük hozzá a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, majd kavarjuk jól össze. Tegyük hozzá a curry port, kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a kókusztejet és a húslevest, főzzük fel, ezután tegyük bele a gombát, a bazsalikomot, az előre megfőzött tököt, a szójaszószt és a halszószt. Alacsony lángon 2 percig főzzük. Végül tegyük hozzá a lazacot és addig főzzük, amíg a lazac elkészül, kb. 5 percig.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!