-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A marokkói édesburgonya receptje
Ezt a receptet egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam. A párom és én már nagyon sokszor átlapoztuk a könyvet, amikor a barátainknál voltunk, de sosem jutott eszünkbe, hogy lemásoljuk. Kb. Egy hete aztán végre eldöntöttük, hogy beszerezzük, de a kis helyi könyvesboltban természetesen nem kaptuk meg. Mire a szakácskönyv végre megérkezett, már mindketten tudtuk, hogy ez a szakácskönyv számunkra nélkülözhetetlenné fog válni.
A könyv három részre van osztva: marokkói, libanoni és török ételreceptekre. Furcsamód pont ez az a három ország, ahova mindig is el szerettem volna jutni. Ez volt az első recept, amit kipróbáltam, és garantáltan nem ez lesz az utolsó. Ez az étel mesterien ötvöz olyan ízeket, amelyeket sosem gondoltam volna, hogy összeillenének. Mindössze egy órán át hagytam szobahőmérsékleten állni, ezalatt pedig az ízek tökéletesen keveredtek. Ez volt az első marokkói ételrecept, amit kipróbáltam, és alig várom a többi kipróbálását. De elég legyen a szakácskönyv reklámozásából, lássuk magát a receptet:
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes fej hagyma, felaprózva
- ½ evőkanál reszelt gyömbér
- ½ evőkanál paprika
- ½ evőkanál őrölt kömény
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
- 8 félbe vágott olívabogyó
A marokkói édesburgonya elkészítése
Az édesburgonyát pucoljuk meg, és kockázzuk fel. Melegítsük fel az olajat, és pirítsuk benne a hagymát kb. 6 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Tegyük az olajba a felkockázott édesburgonyát, a paprikát, köményt, gyömbért és annyi vizet, hogy az zöldségeket éppen elfedje. Az egészet lassú tűzön főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul (de ne legyen omlós). Közben a vízben is sűrű szósz fő. Szedjük ki a krumplit a szószból, adjuk hozzá a citromlevet, egy csipet sót, petrezselymet és az olajat, majd az egészet keverjük jól össze. Tálalás előtt hagyjuk legalább egy órát állni.
Jó étvágyat mindenkinek hozzá!