-
Asszisztens
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Fémipari összeszerelő
2024. 11. 23
-
Hegesztő_villanyszerelő - Külföld
2024. 11. 23
-
Project koordinátor - Dél-Dunántúl
2024. 11. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Gombával töltött pulyka cserépedényben sütve
Hozzávalók:
-
- 1 evőkanál étolaj
- 1 vöröshagyma
- 25 dkg gomba (erdei gomba a legjobb)
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- késhegynyi őrölt majoránna
- 2 tojás
- 2 zsemle
- kevés tej
- kb. 10 dkg füstölt szalonna
- 1 alma
Elkészítés:
A hagymát lereszeljük, az olajon megdinszteljük. A gombát nagyon apróra vágjuk, a s sóval, borssal a hagymán meg megpároljuk.
A pulyka máját ledaráljuk, a két tejben áztatott zsemlével, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyemmel, majoránnával, sóval, borssal összekeverjük.
A pulyka hasüregébe töltjük a tölteléket, majd cérnával (amit a sütés után kiveszünk) összevarrjuk. A pulyka mellrészét a bőr alatt bevagdossuk, és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket és almaszeleteket helyezünk. A bőrt utána visszahajtjuk.
A pulykát megsózzuk, vékonyan megkenjük vajjal, majd az előre beáztatott cserépedénybe tesszük és a fedővel kb. 2-3 órát sütjük.
A végén a tetőt levéve még pár percig ropogósra pirítjuk.
Burgonyapürével tálalva a legfinomabb! Jó étvágyat kívánok!
Tipp: Ünnepi menü egészségesen>>
Az én Karácsonyi mézes sütim
Hozzávalók
- 1 kg liszt
- 40 dkg porcukor
- 25 dkg méz
- 4 tojás
- 25 dkg olvasztott margarin
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 kevés reszelt citromhéj
- A díszítéshez színes cukorgyöngyök
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a tésztát 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap deszkán kb 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nem túl szorosan egymás mellé helyezzük.
Előmelegített sütőben szép aranysárga színűre sütjük.
20 dkg porcukorból 2 evőkanálnyi vízzel cukormázat készítünk (a porcukrot a vízzel folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor fel nem olvad). A mázat még melegen kell a süteményre kenni. A cukorgyöngyökből a tetejére tetszőleges alakzatokat rakhatunk ki.
Egyszerű nagyon kiadós, szép karácsonyi sütemény, a vendégeinket bátran kínálhatjuk vele, el lesznek ragadtatva tőle.
Tipp: Vega menü karácsonyra>>
Boldog Karácsonyt kívánunk!