-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
takarító
-
Asszisztens
-
Óvodapedagógus
-
karbantartó
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Pulykával töltött sajtos gomba, paradicsom mártással
- 12 nagy csiperke gomba
- só
- őrölt bors,
- 1 evőkanál vaj
- 60 dkg darált pulykacomb
- 10 dkg darált
- húsos füstölt szalonna
- 2 kiskanál fokhagymakrém
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csapott kiskanál kakukkfű
- 1 tojás
- 12 dkg reszelt trappista sajt
- 1 evőkanál vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 doboz konzervparadicsom
- 1 csokor bazsalikom
- fél csokor metélőhagyma
- 1 kiskanál cukor
Elkészítése:
A gombák tönkjeit kitörjük. A kalapokat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe, üregükkel felfelé egymás mellé ültetjük.
A darált pulykacombot, és füstölt szalonnát a darabokra aprított gombatönkökkel összekeverjük, majd sóval, borssal, a fokhagymakrémmel, a finomra aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük, és a tojással összedolgozzuk.
A masszát 12 egyforma kis gombócra osztjuk, és a gombákat megtöltjük vele. A tetejükre reszelt sajtot szórunk, és 200 C-os sütőben pirosra sütjük.
A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, majd üvegesre pirítjuk benne a felaprított vöröshagymát. A felkockázott paradicsomot a levével együtt beletesszük, és felforraljuk.
Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikommal és metélőhagymával fűszerezzük. Ha túl savanykás, 1 kiskanál cukorral tompíthatunk az ízén.
Tálaláskor a gombákat tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a forró mártással. Friss péksüteménnyel kínáljuk.
Mogyorós trüffel golyó
Hozzávalók (kb. 22 db. golyóhoz):
200 g tejcsokoládé
44 cl tejszín
33 cl ír krémlikőr
22 szem hántolt törökmogyoró
A bevonathoz: 80%-os étcsokoládé
Elkészítése:
1. A tejcsokoládét egy tálba tesszük, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan elkeverjük vele.
2. Ezután az ír krémlikőrt is hozzáadjuk, és ezzel is jól elkeverjük. Ha megvan, tegyük mélyhűtőbe kb. 30 percre a trüffelt.
3. Ha megkötött, kiskanállal apró - kb 1dkg-os - darabokat szaggatunk a trüffelből. A darabkákba belenyomunk egy szem törökmogyorót, majd golyócskákat formázunk belőle.Figyelem! Lényeges, hogy a golyók aprók legyenek, azaz tartsuk a receptben előírt darabszámot, mert a nagy trüffelek nagyon tömény ízűek lehetnek!
4. Az így kapott golyókat tegyük zsírpapírra, majd kb. 10 percre tegyük be őket a fagyasztóba. Ez idő alatt a keserű csokoládét olvasszuk fel egy tálban.
5. Ha a golyócskák megkötöttek, egy kevés étcsokoládét tegyünk a tenyerünkbe, és egyenként forgassuk át benne a golyókat. Ezután tegyük őket vissza a zsírpapírra, majd újabb 10 percre a fagyasztóba.
6. Ha megkeményedett rajtuk a csokoládé, még egyszer megismételjük a csokiban megforgatást, és újabb 10 percre hűtőbe tesszük őket.
7. A kész trüffel golyókat lehetőleg pár órán át érleljük a hűtőben, de akár azonnal is kínálhatjuk behűtve.