-
Értékesítő
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Szállodai recepciós állás
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó | Szolnok
2024. 12. 02
-
IT data engineer
2024. 12. 02
-
Minőségellenőrzési munkatárs
2024. 12. 03
-
Könyvelő gyakornok
2024. 12. 03
-
Játékbolti kisegítő
2024. 12. 03
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Nincsen karácsony bejgli nélkül - de előfordulhat, hogy a legnagyobb odafigyelés ellenére is kireped az oldala..
A kirepedt bejgli jól szimbolizálja azt a pillanatot, amikor az ember úgy érzi, hogy neki semmi sem jön össze karácsony előtt, és a feje fölött összecsapnak a hullámok. Ennél már csak az a rosszabb, ha véletlen leverjük a konyhapultról az egész tepsi repedésmentes bejglit, és nincsen idő újat sütni. (Velem is előfordult már hasonló az elmúlt években.)
Mit lehet tenni, hogy repedjen a bejgli?
A nagymamám szerint az alábbi oka lehet, ha kireped a bejgli oldala:
-
Ha a tésztát túldagasztják.
-
Ha a tészta túl keveset pihen.
-
Ha a tészta túl vékony, akkor könnyen szakad.
-
Ha túl sok a töltelék.
-
Ha a bejglit túl magas hőmérsékleten sütijük, vagy ha túl hosszú ideig sül, az is okozhat repedéseket.
Ha biztosra szeretnénk menni, akkor pontosan tartsuk be a receptet. Ezen kívül érdemes még a sütés előtt villával egy-két helyen kilyuggatni, hogy a gőz távozni tudjon, és a bejgli ne repedjen meg.
Ha ennek ellenére is csúnya lesz a végeredmény, akkor a bejgliből vágjunk néhány szeletet pohárba, majd töltsük fel vaníliapudinggal vagy fagylalttal, és máris kész az újragondolt karácsonyi desszert.