Valódi nápolyi pizzát ennél? Készítsd el magad!

Ha valódi olasz receptből dolgozol, nem érdemes félvállról venni a pizzakészítést. Mind tudjuk, hogy tepsiben, sütőben készítve sosem lesz sajnos olyan a tészta, mint amilyenre vágyunk.

Éppen ezért a legtöbb pizzaimádó minden álma, hogy lehessen otthon egy kerti kemencéje, vagy ha nincs, akkor mielőbb legyen lehetősége beszerezni egyet.

Miért nem lesz autentikus a tepsiben készült pizza?

A kövön sült tészta ropogósságát és különlegességét az adja, hogy a nedvesség minden különösebb gond nélkül tud távozni a tésztából. Ez a pizzakő alapanyagának köszönhető, ami elvezeti a gőzt ahelyett, hogy visszaverné a tészta aljára, újranedvesítve azt.

Te is szeretnél beszerezni már jóideje egy pizzasütő kemencét, és most érett meg rá az elhatározás is? Válogass a Grillplaza.hu modern kemencéi között, és tapasztald meg a házi készítésű kemencés pizza minden előnyét!

Mitől lesz igazán jó a pizzatészta?

Tulajdonképpen megszámlálhatatlan mennyiségben találhatunk “eredeti” olasz recepteket az interneten fellelhető receptmegosztó oldalakon és videóportálokon. Vannak egyezések, vannak különbségek, az viszont alapvető kell, hogy legyen mindenki számára, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen lisztből készül a pizza tésztája.

Magyarországon elterjedt nézőpont, hogy a népszerű BL55-ös liszt szinte mindenre jó. Esetünkben a hangsúly a “szinte” szón van. Természetesen elkészíthető ebből is a tésztánk, azzal viszont számolni kell, hogy egyáltalán nem lesz olyan állagú, mint amilyen például egy pizzériában kapható.

Miben mások a modern kemencék?

A hagyományos kemencéknek van egy jellegzetes, romantikus bája, ami a régi időket idézi bennünk. Ezekről olvastunk a népmesékben, ezekről szóltak anyáink, nagyanyáink történetei, és még manapság is számos udvarban vagy akár étteremben is található épített példány. De az igazság az, hogy a lakossági felhasználás esetén nem mondhatóak kifejezetten gazdaságosnak.

grillplaza.hu_-_2023_janur_-_linkmarketing_-_1

A modern kemencéket lényegesen egyszerűbb telepíteni, hiszen nincs velük kapcsolatban szükség építési munkálatokra. Egyszerűen csak egy vízszintes felületre kell helyezni, a kémény beszerelése után pedig szinte azonnal be is lehet izzítani a kemencét, és már készülhetnek is benne a finomabbnál finomabb pizzák, vagy akár egyéb fogások is.

A modern kemencék sokkal gyorsabbnak mondhatóak a felfűtést és a sütést tekintve is. Míg a hagyományos modelleknek esetenként akár több órára is szüksége volt ahhoz, hogy megfelelően bemelegedjenek, addig a mostani darabok akár 10-15 perc alatt is képesek felfűteni a szükséges üzemi hőmérsékletre.

Ha pedig ezt elérte, néhány perc alatt elkészül egy pizza, így egy kemencével akár egy 10 fős társaságot is nagyon könnyen meg lehet vendégelni anélkül, hogy a csapat egyik részének órákig éhesen kellene várakoznia.

 

értékelés