-
Asszisztens
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
karbantartó
-
Értékesítő
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az öntőformás csokoládé készítése
Készítsd el a formát
Egy átlagos édesség formát is lehet használni. A szaküzletekben számos felhasználható formát, nyalókát, szappankészítő felszerelést, jégkocka- vagy cukorka tartót lehet kapni. Egy készletben több forma is található. Játék készleteket is fel lehet használni alapanyagként. Ha egy teljes felszerelést szeretnél, előbb döntsd el, hogy milyet. Bármi mellett is döntesz, legyen tiszta és száraz. Valószínűleg nem szeretnéd, ha a csokiba belemenne valami. Alumínium fóliát is használhatsz formaként, csak figyelj oda, hogy ki ne folyjon belőle.
Két módja van a csokoládé megolvasztásának. Az egyik az, hogy a csokoládét egy percre a mikrohullámú sütőbe teszed (persze megfelelő edényben), kiveszed, megkavarod, majd visszateszed még egy percre. A sütőtől függően előfordulhat, hogy kevesebb vagy több időre lesz szükség. Ne feledd, a csokoládét mindig meg kell kavarni, amikor kiveszed.
A második módszernél egy duplafalú edényt kell használni. Tegyél fel vizet főni, alacsony hőfokon, majd helyezd a csokoládét a forrásban lévő víz fölé és addig kavard, amíg el nem olvad. A csokoládé a gőznek köszönhetően olvad el. NE TEDD A CSOKOLÁDÉT A VÍZBE!
Tanács: Ne tedd a csokoládét tepsistől a gáztűzhelyre, mert később sok dolgod lesz a takarítással.
Tanács: Ha mogyorót vagy M&M's cukorkákat akarsz beletenni, akkor keverd bele a hozzávalókat, mielőtt a csokoládé leülepszik.
Ha ropogósra szeretnéd, törj össze néhány diót vagy mogyorót és keverd bele az olvadó csokiba. Miután az teljesen elolvadt, töltsd meg a formát egy teáskanállal. Enyhén ütögesd meg a tetejét, hogy ne maradjanak benn levegő buborékok. Ha nem így jársz el, a csokid lyukacsos lesz.
Nyalóka csokiból
Kövesd ugyanezen lépéseket, majd amikor a csokoládét beöntötted a nyalókaformába, tegyél egy pálcikát a közepébe. Ha az nem áll elég biztosan a csokiban, önts még rá egy keveset.
A csokoládé lehűtése
Helyezd a formákat a mélyhűtőbe és várj. Amikor készen van, a csokoládé elkezd leválni. Ekkor vedd ki és tedd puha felületre, például egy szalvétára. A csoki eltörhet, ha hideg és kemény felülettel dolgozunk. Ha nem tudod kivenni a formából, helyezd vissza a mélyhűtőbe, mert szüksége van még egy kevés időre. Ha még ezek után sem válik le róla, dörzsöld meg vagy önts vizet a formára (nem a csokoládéra) és akkor sikerülni fog.
Készen is van, vedd a szádba és élvezd. De ne edd meg mindet egyszerre!