-
Kőműves
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
karbantartó
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Senior Business Analyst - Budapest, XIII. kerület
2024. 11. 23
-
Junior épületgépész mérnök
2024. 11. 22
-
Könyvelő
2024. 11. 22
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Az Oreo truffle elkészítése
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók
- 1 csomag Oreo édes keksz
- 220 gramm puha krémsajt
- 220 gramm olvasztott fekete csokoládé
1. Készítsünk elő egy sütőlapot, tegyünk rá viaszpapírt és kenjük ki.
2. Tegyünk félre 6 darab Oreo kekszet, a többit pedig morzsoljuk össze egy tálban vagy egy háztartási robotgéppel.
3. Ha robotgépet használunk, akkor nagyobb darabokba adjuk hozzá a krémsajtot, és rázzuk meg egy párszor, amíg a keverék tésztaszerűvé nem sűrűsödik. Ha nincs robotgépünk, akkor keverjük jól össze a megenyhített krémsajtot és az összemorzsolt aprósüteményt.
4. Tegyük a keveréket körülbelül egy órára a hűtőbe, hogy jól megkössön.
5. Egy teáskanál segítségével formázzunk 2.5 cm-es labdácskákat, és addig forgassuk a tenyerünkben, amíg kerekek nem lesznek. Helyezzük őket a sütőpapírra. Hűtsük le, eközben készítsük elő a csokoládémártást, és a sütemény öntetet.
6. Tegyük a csokoládét egy hőálló edénybe és olvasszuk meg a mikrohullámú sütőbe, minden perc után kavarjuk meg. Hagyjuk, hogy hűljön le egy kicsit, de ne keményedjen meg.
7. A félretett 6 darab aprósüteményt szeleteljük fel 1 cm nagyságú darabokra.
8. A labdácskákat mártsuk bele az olvasztott csokoládéba, majd helyezzük rá az alufóliára. Amíg még a csokoládé nedves, szórjuk meg mindegyik labda tetejét a felszeletelt aprósütemény darabokkal. Ugyanígy folytassuk tovább a megmaradt keverékkel, majd tegyük egy órára a hűtőbe, amíg a csokoládé megszilárdul rajta.
Változatok: Ez a recept menta ízű aprósüteménnyel is nagyon ízletes.