-
sofőr
-
Értékesítő
-
Szállodai recepciós állás
-
Kőműves
-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Asszisztens
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Eladó | Szolnok
2024. 12. 02
-
IT data engineer
2024. 12. 02
-
Minőségellenőrzési munkatárs
2024. 12. 03
-
Könyvelő gyakornok
2024. 12. 03
-
Játékbolti kisegítő
2024. 12. 03
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Sokak szerint a paradicsombefőzés alfája és omegája a passzírozás. Mutatunk ennél egy jóval egyszerűbb és gyorsabb módszert!
Amikor a szeptember eleji paradicsomdömpinget már nem nyeli el a lecsó, a paradicsomleves, a paradicsomos tészta, akkor eljött az ideje a befőzésnek.
Gyermekkoromban ez úgy nézett ki, hogy egész nap ott álltunk a nyári konyhában. Rotyogtattuk a nagymamával a paradicsomot, majd pedig következett a legnehezebb rész: a passzírozás a kézi passzírozóval. Ez 2 óra után már felért egy edzéssel. Nem beszélve arról, hogy miután a paradicsom üvegbe került, kezdődhetett a mosogatás szigorúan kézzel. Ennek is, mint mindennek a nehézségek ellenére megvolt a varázsa, hiszen közben beszélgettünk, énekeltünk, de ma már tudom, ennél van sokkal egyszerűbb, és nem utolsó sorban egyszerűbb módszer.
Paradicsom befőzése passzírozás és tartósítószer nélkül lépésről-lépésre
Első lépésként szedjük le a paradicsomot. Lehetőleg a nagyobb, lédúsabb fajtából válogassunk, hogy minél több legyen a lé. (A koktélparadicsom tartósítószer nélküli eltevésére jövő héten hozok egy nagyon egyszerű receptet időhiányban szenvedőknek.)
Utána következik az üvegek csírátlanítása. Ha nem akarjuk elővenni a nagy fazekat, és van mosogatógépünk, akkor bátran használjuk. Magas hőfokon indítsunk el egy programot, és tegyük bele az üvegeket. Ha ezzel végeztünk, akkor a befőttes üvegeket tegyük meleg vízbe, amelyre azért van szükség, hogy amikor belemerjük a forró paradicsomot, akkor az üveg ne repedjen meg.
A legfinomabb sült cukkikrém recept télire
Második lépésként mossuk meg a paradicsomot, és ezután jön a nagy trükk a gyümölcscentrifuga, mert különválasztja a levet a héjtól és a magtól. A paradicsomot akkora darabokra vágjuk fel, hogy beleférjen a gép nyílásába. A lepréselt evet rotyogtassuk a tűzhelyen addig, amíg a habja el nem fő. Még melegen merjük át az üvegekbe, és tegyük az egészet száraz dunsztba. A száraz dunszthoz használhatunk plédek és törülközők helyett hűtőtáskát. Amint kihűl a paradicsomlé, már mehet is a kamrapolcra. Csak el ne felejtsük felcímkézni!
Aszalt paradicsom recept házilag
A házi aszalt paradicsom nagyjából egy tízperces előkészítést igényel, amelynek a legnagyobb része a szeletelés. Bármilyen paradicsomból elkészíthetjük, attól függően, hogy éppen mi van otthon.
Hozzávalók:
- 2 maréknyi paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- kb. másfél deci olívaolaj
Ízlés szerint tehetünk bele sót és borsot is, de én nem szoktam, mert szerintem enélkül is nagyon finom.