
A finom sajtok fogyasztása önmagában is nagy élvezetet nyújt. Ha ízükbe belecsempésszük a napérlelt fűszernövények aromás leveleit, még nagyobb élményben lehet részünk. Sajtpácolási ötletek következnek!
A sajtok pácolásához nem kell más, mint pár darab jól zárható öblösüveg, néhány ág friss fűszernövény és kiváló minőségű, hidegen sajtolt olívaolaj.
Hogy mit is rejtünk a pácos üvegbe, azt egyéni ízlésünkre is lehet bízni. Vásároljunk a kedvenc sajtjainkból, ha könnyű nyári vacsorára vágyunk, szükségünk lesz mozarella sajtra, bazsalikomra és pár evőkanál pesztóra.
Kecskesajtokhoz fokhagymát, rozmaringot, fetához olajbogyót, oregánót és fokhagymát használjunk.
Érdemes játszani az ízekkel: nagyon finom, ha a fetát mentaágakkal ízesítjük, görögdinnyedarabokra kanalazva hűsítő salátát tudunk készíteni pár perc alatt.
Aki egzotikus élményekre vágyik, próbálja ki a korianderlevél, fokhagyma, reszelt zöldcitromhéj és a vékonyra felszeletelt chili-paprika ízesítést.
![]() |
A pácolt sajtokat hűtőben pár napig kell érlelni, utána fel kell használni! |
![]() |
A mozarella sajt pácolását érdemes bazsalikom |
![]() |
Rozmaringgal érlelt kecskesajttal megtölthetünk |
![]() |
Görögdinnye fetával és friss mentalevelekkel, |
![]() |
Ehhez a tányér fűszeres sajthoz már csak uborka, paprika és paradicsom hiányzik |
![]() |
A fűszeres sajtgolyókból percek alatt készíthetünk |
![]() |
Mozarellagolyók olajbogyóval, friss, ropogós kenyérrel |