Értékelve: 1x
(5 pont)

Azért, hogy kenyér soha ne kerüljön a hulladékba számos megoldást, ötletes ételt találtak ki elődeink. Ezek közül szemezgetünk.
KENYÉRKÁVÉ
Fölöslegben maradt kenyeret, kekszet, süteményeket, kukoricakenyeret és hasonlókat jó barnára megpirítunk, s közép-finomra megdarálunk. Ebből egy telt csészényire öntsünk rá egy és negyed liter tejet, hevítsük míg forr, szűrjük át, s e kávét öntsük csészékbe.
KENYÉRVÍZ
Pirítsunk 3 szelet durva búzaliszt kenyeret mérsékelt melegben arany barnára, a darálóval őröljük meg. Tegyük egy kannába, öntsünk rá 2 liter forró desztillált vizet, hagyjuk 5 percig kivonódni, s tálaljuk (szűrjük le, és csak a levét fogyasztjuk). A kenyérvíz gyakran ajánlott a “Mazdaznan öngyógymódban”.
Még több tipp a könyvből: Készítsünk fürdősót, fürdőmézet házilag
MEGJELENT
Megjelent a Herbáció magazin legfrissebb 46. száma, és a különszám is „Ajándékok növényekből” címmel.
Továbbá elkészült a magazin eddigi 12 évének legjobb receptjeiből a válogatáskönyv „Segítőkész növényvilág” címmel.
Mindhárom kiadvány kapható az újságárusoknál. www.herbacio.hu
www.herbacio.hu
Az Édenkert.hu kvízjátékán megnyerheted a könyvet!