Tepsiben sült csirkés makaróni saláta

Tepsiben sült csirkés makaróni saláta
A saláták készítése mindenfelé egyre felkapottabb, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy ízletesek, még az egészségünkre is kedvező hatással vannak. Nézzük, hogy hogyan készül a tepsiben sült csirkés makaróni saláta!

Tepsiben sült csirkés makaróni saláta

 

Hozzávalók:

csirkes-salata

  • Kb. 225 gramm makaróni (2 csésze)
  • 3,5– 4 csésze főtt csirkehús, kockára, vagy szeletekre vágva
  • 1/3 csésze aprított, pirított mandula
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1,5 csésze feldarabolt sajt (kb. 225 gramm)
  • 2 teáskanál fűszerezett só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 1/4–1 1/2 csésze majonéz
  • Apróra vágott friss petrezselyem (ízlés szerint)


A csirkés makaróni saláta elkészítése:

  1. A tésztát sós vízben főzzük meg, a csomagoláson jelzett ideig, majd szűrjük le.
  2. Egy nagy edényben keverjük hozzá a tésztához a csirkét, a mandulát, a citromlét, a citromhéjat, a sajtot, a sót, a borsot és a majonézt.
  3. Az egészet töltsük át egy kivajazott tűzálló edénybe, vagy tepsibe. 175 ˚C fokos sütőben 30 percig süssük.
  4. Ízlés szerint díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.
  5. Ez a csirkés makaróni saláta recept  4–6 személyre elég.
értékelés