-
Asszisztens
-
Kőműves
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
karbantartó
-
takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Horgos Rakodó Teherautó-sofőr (CE)
2024. 11. 21
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Komissiózó / Rendelés ellenőr
2024. 11. 21
-
Teherautó sofőr (CE) Frigo disztribúció
2024. 11. 21
-
Tolóoszlopostargonca-vezető
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A cukormáz segítségével könnyebb tortát díszíteni, hiszen egy sima, egyenletes felületet biztosít.
A marcipános cukormáz már megvásárolható üzletekben, de otthon is elkészíthetjük, sőt, még színezéket is adhatunk hozzá.
Anyújtható bevonat elkészítése:
- 45.5 dkg porcukor
- 1.5 csapott teáskanál zselatinpor
- 2 evőkanál víz
- 1.5 evőkanál glükózszirup
- 2 teáskanál glicerin
A zselatinport kis lángon feloldjuk a vízben, hozzáadjuk a glükózt és a glicerint, majd jól elkeverjük. Levesszük a tűzről, és apránként hozzáadjuk a porcukrot. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomóssá váljon. A massza színezhető is.Amennyiben nem használjuk fel azonnal, légmentesen csomagoljuk be, majd ismételt használatkor gyúrjuk át.
Amire még szükségünk lesz a cukormázas finomság elkészítéséhez:
- Torta
- Vajkrém
- Kenőlapátka
- Cukormassza
- Kukoricakeményítő
- Vonalzó
- Porcukor
- Sodrófa
- Tű
- Simító lapátka
- Kés
Hogyan vigyük fel a bevonatot a tortára?
1. A kenőlapátka segítségével kenjük be a tortát vajkrémmel. Figyeljünk arra, hogy egyenletesen kenjük el az egész felületen. Ennek a vajkrémnek a segítségével az cukormáz majd könnyebben megtapad.
2. Szórjunk egy kevés kukoricakeményítőt a sima munkafelületre. Ez megelőzi a massza asztalhoz ragadását. Ezután gyúrjuk át jól a masszát. Mérjük meg a vonalzóval a torta hosszát és a szélességét. A torta magasságát pedig szorozzuk meg kettővel. Adjuk össze ezt a három értéket (hosszúság, szélesség és kétszer a magasság). Ez az összeg adja meg a szükséges cukormáz-bevonat mennyiségét. Hogy biztosak legyünk abban, hogy elegendő anyagot készítünk ,a mérésnél egy-két cm-rel többet is számolhatunk.
3. Nyújtsuk ki a cukormasszát. Ideális esetben ennek a vastagsága kb. 7,5 cm kellene legyen. A sodrófát hintsük be porcukorral, hogy a massza ne ragadjon rá. Borítsuk a tortára a kinyújtott lapot és igazítsuk el rajta.
4. Egy tűvel kiszúrhatjuk a légbuborékokat, amelyek a bevonat felszínén keletkeznek.
5. Ezután körkörösen a torta mentén és a felszínén simítsuk el a cukormáz bevonatot. Kukoricakeményítővel szórjuk meg ujjainkat, és egyengessük el a masszát olyan helyeken is, ahová másképpen nem férnénk hozzá.
6. Egy éles késsel eltávolíthatunk bármilyen felesleges anyagot a torta széléről.
Tippek:
Ne aggódjunk ha a fölösleges massza eltávolítása után a bevonat felülete töredezett lesz. Díszítésekkel elrejthetjük ezeket az apró repedéseket.