
A leves után következhet a gesztenyével készült főétel. Először valami húsosra gondoltunk, de aztán végül mégis inkább valami szokatlanabb mellett döntöttünk. A gesztenyével sütött burgonyát viszont, amellett, hogy laktató, vegetáriánusok is ehetik. Könnyű, köretnek is kiváló, és nagyon ízletes!
Gesztenyés tepsis burgonya recept
Hozzávalók:
- fél kiló gesztenye
- fél kiló újkrumpli, apróbbakat válassz
- 3 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- friss bazsalikom, jó sok
- kevés só, bors
![]() |
Alaposan mossuk meg a krumplikat, a mosogatószivaccsal dörzsöljük őket patyolattisztára! Után a gesztenyével és a pucolatlan fokhagymával tegyük egy tepsibe, locsoljuk meg 2-3 kanál olívaolajjal, és kézzel alaposan keverjük össze. Ezután szórjunk rá jó sok friss bazsalikomot, egy kevés sót, öntsünk alá 2 deci vizet, fedjük le a tepsit alufóliával, és kb 180 fokos sütőben pároljuk 40 percen keresztül. Ha a krumpli megpuhult (villával tudod ellenőrizni), vegyük le a fóliát, és süssük pirosra a tetejét.
És készen is van! Hagyjuk pár percet hűlni, és már lehet is csipegetni!