
Ebben a nagy melegben könnyű desszertekre vágyunk. Nagyszerű finomság a vaníliafelfújt, mert gyümölcsökkel tálalhatjuk, könnyű elkészíteni, és ha édesítővel készítjük, akkor a kalóriáktól sem kell tartanunk.
Vaníliafelfújt olasz módra
![]() |
- 5 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 4 dl tej
- 3 tojás
- 5 dkg cukor
- fél rúd vanília.
A vaníliafelfújt elkészítése:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a cukrot, majd jól elkeverjük. a vaníliarúddal felforralt tejjel elkeverjük, simára keverjük, majd ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, kihűtjük, majd egyenként elkeverjük a tojássárgákkal. Végül hozzáadjuk a csipet sóval és cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, liszttel behintett pudingformába öntjük, és alufóliával letakarva, sütőben, vízfürdőben 25 percig sütjük. A formából kiborítjuk, vaníliamártással, gyümölcsökkel tálaljuk.