-
Kőműves
-
Értékesítő
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
karbantartó
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Nagyon hasznos segítőink a gyümölcs-, zöldség- és gyógynövény levek. Mivel azonban ezek nagyon koncentrált élelmiszerek, szükséges, hogy 50%-ban tiszta vízzel hígítsuk. A nap folyamán kétszer-háromszor is fogyaszthatunk leveket, de minden esetben a lehető legfrissebb állapotban. Már 15 percnyi állás is számos összetevőt tesz tönkre.
Alkalmazásuk mellett igyunk sok vizet is, amely segíti kimosni a felszabadult méreganyagokat, és így elkerülhetjük a kellemetlen tisztulási tüneteket.
Okosan böjtöljünk: mire kell figyelni?
Böjtkrízisről akkor beszélünk, amikor a hirtelen nagy mennyiségben felszabaduló savak és méreganyagok elárasztják a testet:
- Romlik a közérzet,
- szédülés,
- fejfájás,
- gyengeségérzet jelentkezhet,
- a korábbi betegségek tünetei átmenetileg felerősödhetnek.
Mindez attól is függ, hogy mennyire volt szennyezett a test, és milyen táplálkozási módot folytatott az illető megelőzően.
A szigorú vízböjt esetén nem történik meg a bázikus anyagok bevitele, amelyek a felgyorsult tisztulási folyamat során felszabaduló savakat megkötnék. A viszonylag rövid idő alatt felszabaduló rengeteg méreganyag túlterheli a kiválasztó és méregtelenítő szerveket.
Az ivólevekkel áthidalható ez a probléma, mivel tartalmaznak ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat, továbbá enzimeket is.
A gyümölcs-, és a zöldséglevekhez ajánlott erjedésgátló fűszereket adagolni. Ezek a következők:
A hideg típusúaknak, akik többnyire fáznak, és gyengeségi tünetekkel küzdenek, nem igazán jó a lékúra, mivel számukra ezek a nyers levek gyakran nehezen emészthetőek. Számukra különösen fontos melegítő hatású fűszerekkel gazdagítani a leveket: fahéj, szegfűszeg, fekete bors, cayenne-i bors, csípős paprika, gyömbér.
Különösen hangozhat, de az ivóleveket is meg kell „rágni”
mert bizonyos értelemben ezek is „szilárd” tápláléknak számítanak, és szénhidráttartalommal többnyire rendelkeznek. Tehát ne gurítsuk le gyorsan, hanem forgassuk körbe a szájban, hogy keveredjen el a nyállal.
A savanyú gyümölcsök tisztítanak és méregtelenítenek, az édes gyümölcsök táplálnak és regenerálnak.
Zöldség,- és gyümölcslevek: mire jók?
Banánlé: erősítő, roboráló, segíti az emésztést.
Burgonyalé: lúgosít, csökkenti a gyomorsavtermelést, segíti a gyomorfekély gyógyulását,mérsékli a gyulladásokat.
Csalánlé: vértisztító, méregtelenítő.
Görögdinnyelé: vese és hólyagtisztító, használjuk fel a görögdinnye minden részét (gyü-mölcshúst, a héjat és a magokat is).
Grapefruitlé: vértisztító, emésztésserkentő, frissítő, roboráló. Túlsúly esetén javasolt.
Szőlőlé: javítja az emésztést, fokozza a vesék működését, regeneráló, aktiválja a szénhidrát-anyagcserét.
Éhségérzet csillapító
készítsünk italt egy zöldpaprikából, két almából, három mángoldlevélből, 500 g sárgarépából, 100 g tormából, egy gerezd fokhagymából. Négy részre osztva fogyasszuk el.
Zöld levek:
a klorofill tartalmú levek aktív összetevői tisztítják a vért, semlegesítik a sejtekben tárolt méreganyagokat, aktivizálják a szervezet öngyógyító erőit, javítják a sejtek vérellátását, oxigénnel dúsítják a vért. A klorofill továbbá regenerálja a májat.
Méregtelenítő elixír:
nyerjük ki 2 zöldalma, 1 uborka, 1 cékla, egy kis darab gyömbér, 1 hámozott citrom és 3 halványító zeller szárának levét.
Spenótos-petrezselymes tisztító ital:
préseljük ki 1 megtisztított citrom, 3 zöldalma, 120 g spenót, egy csokor friss petrezselyem, fél jalapeño (vagy más chili) levét.