-
Értékesítő
-
karbantartó
-
Kőműves
-
takarító
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Junior Marketing Asszisztens | Budaörs
2024. 11. 21
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A természetes tejdiéta gyógyhatása
Akár hisszük, akár nem, a tejet (nyers formában) nagyra értékelték gyógyító italként is.
Voltak orvosok, akik teljes tejdiétára fogták súlyos betegeiket, hogy ösztönözzék a gyógyulási folyamatokat, és állítólag sok betegséget meg tudtak így gyógyítani.
Hogyan használták sikerrel az egész világon a hagyományos tejdiétát betegségek gyógyítására? Nagyon egyszerűen: a betegeknek pasztörizálatlan és homogenizálatlan tejet adtak, mely kizárólag legelőn tartott, csak fűvel táplálkozó tehenektől származott. Ha diétát modern, pasztőrözött, homogenizált, kereskedelemben kapható tejjel alkalmazták volna, az eredmény valószínűleg katasztrofális lett volna.
Nagy különbségek vannak a nyers tej és a hagyományos tej között!
Tejdiétával gyógyítható gyakori betegségek
Mielőtt a pasztőrözés kötelezővé vált volna, olyan szakértők, mint Charles Sanford Porter, Bernarr MacFadden, és Dr. R.J. Crewe esküdtek a hagyományos tejdiétára, és terápiaként alkalmazták számos betegnél. Sikerekről számoltak be szinte minden olyan ismert betegség kezelésében, mint az álmatlanság, a gyomorfekély, a cukorbetegség, az ödéma, a székrekedés, a tuberkulózis, az epekő, az emésztési zavarok és a vérnyomásproblémák (magas vagy alacsony), hogy csak néhányat említsünk.
Ezek a szakértők betegeik általános javulásáról és jó erőnlétükről is beszámoltak.
Sok egészséges ember kipróbálta a tejdiétát szépítő kezelésként. Ők arról számoltak be, hogy valósággal kivirultak a tej hatására.
Hogyan alkalmazták a valódi tejdiétát?
A tejdiéta protokollja kissé megosztotta a szakértőket, de összességében az alapvető megközelítés nagyon hasonló volt.
Jó minőségű, friss és nyers tejet használtak.
A tejet a nap folyamán kis mennyiségekben fogyasztották, általában 30 perces időközönként. Ez azért volt szükséges, hogy támogassák az ideális felszívódást az emésztés megterhelése nélkül.
A tejet legalább szobahőmérsékletűre melegítették, ez szintén segítette az emésztést.
Lassan, kortyonként itták, egyszerre csak kis mennyiséget.
A legtöbb súlyosabb betegnek ágynyugalmat is javasoltak. A pihenést és a relaxációt általában mindenkinek ajánlották, aki a tejdiétát gyógyító céllal próbálta ki, így több energiát lehetett a gyógyulási folyamatokra fordítani, megterhelés helyett. Egy kevés könnyű testmozgást (például sétálást) ajánlottak azoknak, akik jól tolerálták ezt.
A gyógyulás elősegítésére és méregtelenítésre javasolták még a rendszeres forró fürdőket, friss levegőt, napfényt, és szükség esetén a beöntést is.
Mennyi tejre volt szükség a tejdiétához?
A tejdiétás kezelés során a betegek által fogyasztott tej mennyisége függött az adott személy igényeitől és attól, hogy milyen betegségről volt szó. A gyógyuláshoz általában ajánlott napi adag nők számára 1-1,5 liter, férfiak számára pedig 1,5-2 liter friss, nyers tej volt. Úgy gondolták, hogy ez a mennyiség szükséges az anyagcsere-folyamatok ösztönzéséhez, a mérgek és a salakanyagok kiküszöböléséhez és a gyógyuláshoz.