-
karbantartó
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Értékesítő
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Asszisztens
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Használjunk saját készítésű kókuszos arckrémet!
Az otthon elkészített szépségápoló szerek nem csupán gazdaságosabbak, de azért sem kell aggódnunk, hogy esetleg a krém irritációt okozó anyagokat tartalmaz.
Az alábbi cikk megmutatja, hogyan készítsük el otthon ezt a remek arckrémet könnyedén beszerezhető termékek segítségével.
Az arckrém elkészítéséhez kókusz olajra, szódabikarbónára, kókusz eszenciára és sztearinsavra lesz szükségünk. A sztearinsav egy olyan zsírsav, amely a legtöbb növény és állat zsírszöveteiben is fellelhető. A vegyszert gyertya vagy szappankészítő alapanyagboltból tudjuk beszerezni, vagy igen olcsón az interneten is beszerezhető.
A krém elkészítésére a legalkalmasabb egy dupla fenekű vízforraló használata. Ha nem áll rendelkezésünkre ilyen edény, akkor egy kisebb fazekat helyezzünk bele egy vízzel töltött nagy fazékba. Az alapanyagok közvetlen a tűzhelyen való melegítése nem ajánlott. Egy háromnegyed csupor kókuszolajat olvasszunk össze két evőkanál sztearinsavval. A keveréket addig hevítsük, amíg a sav beleolvad az olajba. Mielőtt a keverékhez adnánk a további hozzávalókat, a fazekat vegyük le a tűzről.
Ezután egy fél pohár vízben keverjünk el egy fél teáskanál szódabikarbónát, majd tegyük be egy mikrohullámú sütőbe, magas hőfokon körülbelül egy percig melegítsük. A vizet csak melegítsük fel, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel.
A vizet lassan keverjük el az olaj főzetben, majd adjunk hozzá egy pár csepp kókusz eszenciát, ezáltal a krém még illatosabb lesz. Az új keverék körülbelül duplájára növekszik eredeti mennyiségének. Hogy a főzet még habosabb legyen, keverjük egy magas forgásszámra állított mixerrel egy pár percig, így egy könnyed és habos krémet kapunk.
A krém tárolására használjunk egy fedős edényt vagy egy széles szájú üvegkannát. Használat és tárolás előtt hűtsük jól le. Ha azt szeretnénk, hogy a krém sokáig tartson, használjunk egy légmentesen zárható dobozkát.
A házi készítésű kókusz arckrémünk könnyű és tápláló hidratálást nyújt majd a bőrünknek. Az enyhén kókuszillatú krém egy üdítő alternatíva a túlillatosított üzleti termékekkel szemben.
Használat előtt arcunkat mossuk le és egy törölköző segítségével szárítsuk meg. Majd kenjük be arcunkat és nyakunkat, végül pedig a krémet finoman masszírozzuk bőrünkbe.