-
karbantartó
-
Asszisztens
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
takarító
-
Óvodapedagógus
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Értékesítő
-
TIG hegesztők
2024. 11. 21
-
Takarító - Dunakeszi
2024. 11. 22
-
Intézeti titkár
2024. 11. 22
-
Fémipari összeszerelő
2024. 11. 23
-
Hegesztő_villanyszerelő - Külföld
2024. 11. 23
-
Project koordinátor - Dél-Dunántúl
2024. 11. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A főzésre szánt kókuszolajok nem ebbe a kategóriába tartoznak, ez utóbbiak hőkezelve, hidrogénezve, fehérítve, szagtalanítva vannak. Ezek az eljárások gyakorlatilag teljesen eltüntetik a kókuszolaj eredeti pozitív tulajdonságait.
A kókuszdió beléből kivont kókuszolaj éppen olyan ehető olaj, mint például az olívaolaj. A kókuszolajat 90%-ban telített zsírsavak, 6%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavak és 3%-ban többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. Más magas telített vagy telítetlen zsírsav tartalmú olajakkal ellentétben a kókuszolaj közepes láncú zsírsavakból áll. Ezen zsírsavaknak köszönhetően a kókuszolaj nagyon jól bírja a magas hőmérsékletet és sokáig eltartható. A kókuszolajat számtalan módon felhasználják, az étkezéstől kezdve, a gyógyászaton át egészen az iparig.
A hidegen sajtolt kókuszolaj, lassú szűrési eljárás során kerül előállításra. Ez az oldaj teljesen természetes összetevőket tartalmaz, finomításon sem megy keresztül.
A hidegen sajtolt kókuszolaj átlátszó, tiszta folyadék ára általában 7-8-szor magasabb a főzésre szánt olajokétól. A kókusz húsát mechanikai úton préselik ki, legfeljebb 120 Fahrenheit fokon (48,9 Celsius).
A hidegen sajtolt kókuszolaj számos jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre. Fogyasztása önmagában is ajánlott, napi 1 evőkanál hidegen sajtolt kókuszolajjal jelentősen megtámogathatjuk szervezetünk egészségét.
Csak úgy, mint a kókusz húsa, a hidegen sajtolt szűz kókuszolaj is kiváló forrása a közepes szénláncú zsírsavaknak. Nagy mennyiségben tartalmazza az egyik legfontosabb zsírsavnak tartott laurinsavat is. A laurinsav erős védelmet ad a baktériumokkal és vírusokkal szemben.
A laurinsav további jellegzetessége, hogy a természetben nagyon ritkán van jelen, az anyatejben viszont megtalálható. A kisbabák szervezete az anyatej fogyasztásának következményeképpen hozzájut az igen értékes laurinsavhoz, így ellenállóbbá válik a fertőzésekkel és betegségekkel szemben.
A hidegen sajtolt kókuszolaj rendszeres napi fogyasztásásával sokat tehetünk immunrendszerünk egészségéért és erősítéséért.
A kókuszolaj közepes szénláncú zsírsavja a szervezetbe jutva energiává alakulnak, nem rakódnak le és nem is szívódnak fel, így támogatva a fogyást. Az ’American Journal of Clinical Nutrition’ 2008-ban közölt tanulmánya bizonyította a hidegen sajtolt kókuszolaj testsúlycsökkenést eredményező hatásait. A kísérlet során 31, 19 és 51 év közötti férfit és nőt vizsgáltak. Az alanyok napi 18 – 24 gramm kókuszolajat vagy oliva olajat kaptak. A kókuszolajat fogyasztók esetében hála a közepes szénláncú zsírsavaknak 1,5 kilogrammal nagyobb volt a súlyveszteség mértéke!
Mindemellett érdemes megmelíteni, hogy kókuszolajat fogyasztva csökken az éhségérzet, továbbá javulások tapasztlahatóak az emésztésben is. Kevesebb kalóriát tartalmaz az ismert természetes olajoknál!
A hidegen sajtolt kókuszolaj önmagában véve jól és gyorsan emészthető, nem okoz mellékhatásokat, egyéb kellemetlen problémákat. A nagyobb zsírmennyiség miatt, éhgyomorra ne fogyasszuk, inkább ajánlott étkezések után vagy alatt.
A kókusz ezen egyedi kivonatának fogyasztásával a belek és a gyomor egészségét is támogathatjuk, ugyanis a baktérium –és vírusölő sajátosságok gombaölő hatásokkal is renldelkezik, erős védelmmel támogatva meg a szervezetünket a gombás bél –és gyomorfertőzésekkel szemben.
A kókuszolajat használhatjuk a száj és fogak fertőtlenítésére is. A minőségi kókuszolajból készíthető házi fogkrém vagy szappan is. Számos kozmetikai receptet találunk az interneten.
A hidegen sajtolt szűz kókuszolaj fogyasztása jót tesz a szív –és érrendszernek, mivel kiegyenlíti a koleszterinszintet és csökkentheti vele az érelmeszesedés és a szívbetegségek kockázatát.
Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, könnyedén beilleszthető a diabetikus étrendbe.
A hideg sajtolású kókuszolaj önmagában fogyasztva ajánlott kúraszerűen alkalmazni, de főzhetünk és süthetünk is vele.
Még többet a kókuszolaj hatásairól: http://www.kokuszolaj.bolt.hu/ >>>