El sem hiszed mennyire egészséges, ezért edd meg a dinnyemagot

Mutatunk 5 okot, miért érdemes megenni a dinnyemagot.

Kétféle ember van: aki megeszi a dinnyemagot, és aki még az utolsó darabot is a tányér szélére piszkálja vagy eleve mag nélküli dinnyét választ a piacon, termeszt a kertben.

dinnyemag_dinnemag_ehet

Pedig a dinnyemag ehető, sőt egy igazi szuperfood.

Miért érdemes megenni a dinnyemagot?

Öt indok, miért érdemes elrágcsálni a dinnyemagot.

  1. Tápanyagokban gazdag: A dinnyemagok tele vannak értékes tápanyagokkal, beleértve a fehérjéket, zsírokat (beleértve az egészséges zsírsavakat, mint az omega-6), rostokat, és különböző vitaminokat és ásványi anyagokat, mint például a magnézium, vas, cink, foszfor, és a B-vitaminok.

  2. Magas antioxidáns tartalom: A dinnyemagok antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek a szervezetnek a szabadgyökök okozta károk elleni védekezésben. Ez hozzájárulhat a sejtjeid egészségének megőrzéséhez és a krónikus betegségek megelőzéséhez.

  3. Szív- és érrendszeri egészség: A magokban található egészséges zsírsavak, mint például a linolsav, elősegíthetik a szív- és érrendszer egészségét, mivel segíthetnek csökkenteni a rossz (LDL) koleszterinszintet és növelni a jó (HDL) koleszterinszintet.

  4. Emésztőrendszeri előnyök: A dinnyemagok rosttartalma elősegíti az egészséges emésztést és segít megelőzni a székrekedést. A rostok emellett segíthetnek a vércukorszint szabályozásában is.

  5. Energiaforrás: A magok jelentős mennyiségű energiát tartalmaznak, mivel zsírokban és fehérjékben gazdagok, így jó energiaforrást jelentenek.

A dinnyemagokat meg lehet enni nyersen, de pirítva még finomabb.

Ha pedig dinnyét szeretnétek termeszteni, ezt a cikkünket olvassátok el.

 

 

értékelés