-
takarító
-
Asszisztens
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Kőműves
-
Értékesítő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Óvodapedagógus
-
Teherautó / pótkocsi szerelő
2024. 11. 20
-
Eladó - Webshop Eladó / Ügyfélszolgálatos
2024. 11. 20
-
Cyber Security Intern
2024. 11. 20
-
Brand Marketing & Content Specialist (Részmunkaidős)
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
-
Műszaki Szaktanácsadó / Értékesítő
2024. 11. 21
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Megszabadít az elhalt hámsejtektől, napozás után hűsíti a bőrt, valamint véd az ultraibolya sugárzástól, ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle.
Az eper gyógyhatásai:
- szépít,
- méregtelenít, fiatalít és fogyaszt,
- kiváló az emésztési panaszok kezelésére,
- vesebántalmak esetén,
- a fájdalmak enyhítésére és a láz csillapítására,
- tüdőgyulladás, reuma és pajzsmirigy rendellenességek esetén,
- a pattanásos bőr kezelésére,
- csökkenti a szívbetegségek,
- a kötőszöveti gyulladások,
- az agyér-elmeszesedés kialakulásának kockázatát is.
Eperkúra az egészségünkért
„A földieper az első tavaszi gyümölcsök egyike. Aki eperkúrába kezd, annak tudnia kell, hogy a sóoldó hatása eléggé intenzív, ezért előfordulhat, hogy fogyasztása során kiütések jelentkezhetnek a bőrön. Ha a tisztító folyamatok elérték hatásukat, és a szervezetünkből kiürültek a méreganyagok, a kiütések maguktól elmúlnak" - mondta Dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója.
Ha nyersen fogyasztjuk az epret..
Csak közvetlenül fogyasztás előtt mossuk meg, mert ha vizesen tesszük a hűtőbe, hamar erjedésnek indul. Természetesen csak akkor lesz társunk a fogyókúrában, ha cukor nélkül fogyasztjuk.
A friss, zamatos földieperből például kitűnő koktélt készíthetünk: mivel az eperlé önmagában elég sűrű, erős illatú és ízű, célszerű almalével, tiszta vízzel vagy citrusfélékkel hígítani. Az eperlé gazdag C-vitaminban, foszforban, káliumban és kalciumban, valamint természetes fájdalomcsillapítót is tartalmaz.
Sülve-főve
Az eperből készített leveseknek és finomságoknak kimeríthetetlen tárháza van, és elkészítésüknek csak a fantázia szabhat határt. De hogy ezzel se legyen probléma, néhány rövid ötletadó recepttel kedveskedünk!
1. Zabpelyhes epersaláta
Hozzávalók:
- 15 dkg eper
- 2 evőkanál zabpehely
- fahéj
- 3 evőkanál natúr joghurt
- vanília rúd
A zabpelyhes epersaláta elkészítése:
A joghurthoz add hozzá a fahéjat, a zabpelyhet és a vaníliát. Hagyd állni addig, amíg a zabpehely megpuhul, majd add hozzá a megmosott, felaprított epret. Ha édesíteni szeretnéd, használhatsz egy kiskanál mézet.
--------------------------------------------------------------------------
2. Epres müzli
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 14 dkg müzlikeverék
- 5 dkg méz
- 2,5 dl tejföl
- egy citrom leve
- 2,5 dl sovány tej
- 6 dkg dió
- pisztácia
Az epres müzli elkészítése:
A tejfölt keverd ki a sovány tejjel, a mézzel és a citromlével. Add hozzá a müzlit és ízlés szerint hígítsd tejjel, majd hagyd állni 20 percig. A félbevágott epret tedd bele a müzlibe, majd az egészet hintsd meg pisztáciával.
--------------------------------------------------------------------------
3. Hideg eperleves
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 50 dkg eper
- 5 dl tej
- méz
A hideg eperleves elkészítése:
Az epret mosd meg és szeleteld fel. Az egyik feléhez add hozzá a tejet és turmixold össze, adj hozzá annyi tejszínt, hogy sűrű legyen, majd tedd bele a maradék epret és jól hűtsd le. Ha szükséges, mézzel édesítheted.
Még recept: Avokádós epersaláta