-
Értékesítési vezető - Budapest
-
Kőműves
-
Autófényező
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
karbantartó
-
Minőségbiztosítási munkatárs/Minőségellenőr
-
Területi értékesítési munkatárs - Győr
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Raktáros | Tihany
2025. 01. 24
-
Gépszerelő
2025. 01. 27
-
Építési projektmenedzser
2025. 01. 27
-
Senior ServiceNow Developer (REF1856U)
2025. 01. 27
-
Technical Process Manager (REF3780N)
2025. 01. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A gyümölcsök táplálkozásbiológiai értéke alapvetően alkotórészei összetételétől, azok mennyiségétől és minőségétől függ. A gyümölcsfogyasztás egészségvédő és megőrző hatása azonban nem vezethető vissza egyes alkotórészekre, mert azok a gyümölcsök beltartalmi anyagainak összetett, kumulatív hatásaként érvényesülnek.
Kalóriatáblázat
(Forrás: Gyümölcstermesztési alapismeretek Tk)Alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök
- Citrom
- Málna
- Alma
- Szeder
- Piros ribiszke
- Grapefruit
A bogyós gyömülcsök kalóriatartalma alacsony, viszont színüknek köszönhetően sok bennük az antioxidáns
Magas kalóriatartalmú gyümölcsök
- Banán
- Gesztenye
- Mandula
- Pisztácia
- Dió
- Mogyoró
Az olajos magvakkal vigyázzunk diéta során, mindegyiknek magas a kalóriatartalma, de egy-két szemet érdemes bekapnunk, mivel igazi tápanyagbombák: protein, rostok, E-vitamin, ásványi anyagok (cink, vas, szelén, magnézium, kalcium), esszenciális zsírsavak is gazdagon fellelhető bennük.